Bilecik İl Genel Meclis salonunda Toprak Mahsulleri Ofisi Eskişehir Başmüdürlüğü ve Bilecik Ziraat Odası organizasyonunda hububat alımlarına ilişkin bilgilendirme yapıldı. Toplantıya; İl Genel Meclisi Üyeleri,İlçe Ziraat Odası Başkanları, Muhtarlar, Siyasi Parti temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı.

'TMO ARTI 1 LİRA DESTEK VERECEK'
Toplantıda konuşma gerçekleştiren Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, 'Toprak Mahsulleri Ofisine buğday veren çiftçilerimize artı 1 lira destek verecek.' dedi. Başkan Sevinen şöyle konuştu: 'Değerli arkadaşlar, bu sene Toprak Mahsulleri Ofisi farklı bir uygulama yaptı. Toprak Mahsulleri Ofisine buğday veren çiftçilerimize artı 1 lira destek verecek. Sayın Genel Başkanımızın da, hükümetimizin de çok gayretleri oldu. Sayın Tarım Bakanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Gerçekten bu sene ki buğday fiyatı güzel açıklandı. Bu yeterli mi? değil. Gerçekten bu sene çiftçimiz, buğday ekiminde, gübre atımında, mazot fiyatlarında çok yükselişler oldu. Yani buğday maliyetini hesapladığımız da yaklaşık 1600-1800 lira gibi dönüme bir maliyet çıkıyor. Yani 300 kilo verenin altındaki şu anda zarar. Zarar eder yani çiftçi ama fiyat 6.50 en düşük 5 bin 975 lira. Yani bu sene ofis yemliğe bile düşse buğday 5 bin 975 liraya alacak. Gerçekten 1 lira da destek yani 7 lira. Bu güzel bir fiyat diye düşünüyoruz.

'YÜKSEK FİYATTAN SATMASINI SAĞLAMAK'
Toplantıda konuşma gerçekleştiren Eskişehir Toprak Mahsulleri Ofisi Başmüdürü Mehmet Murat Hasçuhadar ise, 'Bizim buradaki hedefimiz hasat döneminde üreticinin ürününü en yüksek fiyattan satmasını sağlamak.' dedi. Başmüdür Hasçuhadar şöyle konuştu: 'Bu sene Toprak Mahsulleri Ofisi olarak biz proaktif bir şekilde sahadayız. Şu anda Bilecik özelinde sizlerin sıkıntılarını dinleyeceğiz. Neler yapabiliriz, nasıl çözüm üretebiliriz bunların peşine düşeceğiz. Bizim buradaki hedefimiz hasat döneminde üreticinin ürününü en yüksek fiyattan satmasını sağlamak. TMO olarak ta biz bu konu da üzerimize düşen ne varsa yapacağız.' HM