Geçtiğimiz günlerde Bursa'da gerçekleştirilen tohum takas şenliğine katılan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hafta sonu da Edirne'de vatandaşlarla buluştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yerli üretimi desteklemek adına hayata geçirdiği projelerle Türkiye'ye örnek oluyor. Kendi tesislerinde ürettiği on binlerce tohumu kent merkezinde ve kırsalda vatandaşlarla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, web sitesi üzerinden aldığı talepleri de Türkiye'nin dört bir yanına kargo ile gönderdi. Gelen davetler üzerine tohum takas şenliklerine de katılan Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri, son olarak Edirne'de geleneksel hale gelen Edirne Tohum Takas Şenliği'nde büyük bir ilgi ile karşılandı. Eskişehir'in yerli tohum konusunda çok önemli çalışmalara imza attığını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 'Bir avuç tohum, bir ömür bağımsızlıktır' sloganıyla çalışan yerel yönetimlerin bu konuda büyük hassasiyet gösterdiğini belirtti. Başkan Yılmaz Büyükerşen ve ekiplerine katılımlarından dolayı teşekkür eden Gürkan, Eskişehir'i her yıl Edirne'de görmek istediklerini ifade etti.
Eskişehir olarak Edirne'de birçok yerel yönetimin bir araya geldiği şenlikte bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise 'Ülkemizin tarımda dışa bağımlığının önüne geçilebilmesi için bu konuya hassasiyet ile yaklaşmaya devam edeceğiz. Uzman personellerimiz ile halkımız için en verimli tohumları elde etmek, bunları çoğaltmak ve başta üreticilerimiz olmak üzere tüm halkımıza dağıtarak, yerli tohumlarla üretimi arttırmak istiyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile 4 yılda milyonlarca tohumu toprakla buluşturduk. Tohum takas şenliklerinde de belediyemizin standına üreticilerin, toprak severlerin gösterdiği ilgi bizleri son derece gururlandırıyor. Üretimin ve üretenin gücüne inanıyoruz. Ülkemizin içerisinde bulunduğu bu ekonomik sıkıntıları üreterek atlatacağına eminiz. Bu vesile ile böyle anlamlı bir etkinlik düzenlediği için Edirne Belediyemizi ve değerli başkanı Recep Gürkan'ı tebrik ediyorum. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak böyle anlamlı bir şenliğe katkı sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.' dedi. HM