4 saatten uzun sürdü
Eskişehirspor'da Olağanüstü Seçimli Genel Kurul, 13 Ocak Cuma günü yapılmış ve Erkan Koca kulübü başkanı olmuştu. Genel kurulun ardından 15 Ocak Pazar günü Eskişehirspor, Belediye Derincespor'a 2-1'lik skorla mağlup olmuştu. Yönetim, Derince maçının hemen ardından toplantı kararı almıştı. O toplantı pazartesi akşamı Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde yapıldı. 4 saatten uzun süren toplantıda ana konu ise transfer yasağı oldu.

'Elimizden geleni yapacağız'
Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca toplantının ardından ESGROUP Spor Servisi'ne konuştu. Transfer yasağı konusunu değerlendirdi. Koca, 'Yönetim Kurulu olarak 4 buçuk saat süren bir toplantı yaptı. Transfer yasağı konusu ana konularımızdan biriydi. Transferi açmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Çalışmalarımızıyapıyoruz. Daha önce süreci yürüten isimlerle bilgi alışverişi yapıyoruz' dedi.

Temel için hazırlanıyor
Gerçekleşen toplantıda transfer yasağının yanı sıra birçok konu görüşüldü. Toplantının gündem maddelerinden biri de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Eskişehirspor'a kazandırılacak olan tesis projesi oldu. Zemin çalışmalarının yapıldığı alan temel için hazırlanıyor. 1-2 hafta içinde tesislerde temel atma töreni olacak. Ayrıca yönetim kurulunun görev dağılımı da görüşüldü.

Prim katlanarak büyüyecek
Yönetim, takımı da motive etmeye çalışıyor. Derince maçı öncesi takıma katlanan prim sistemi açıklanmıştı. Buna göre takım peş peşe kazanacağı maçlar sonrası primlerini artarak alacaktı. Futbolcular Derincespor'u yenseydi 200 bin TL, 1922 Konyaspor'u yenerse 250 bin TL, Şile Yıldızspor'u yenerse 300 bin TL, Hacettepe 1945'i yenerse 400 bin TL alacaktı. Seri galibiyetler geldikçe prim katlanacak, alınacak mağlubiyet rakamı başa döndürecek.

Kombine, loca ve LED
Siyah Kırmızılı yönetim kurulu gerçekleşen toplantıda kaynak konusunu da masaya yatırdı. Kulübe nasıl kaynak kazandırabileceği görüşüldü. Ayrıca yarım sezonluk kombine, yarım sezonluk loca satışı konusunda çalışmalar yapmayı planlayan yönetim, led reklam konusunda da çalışma gerçekleştirecek.