Es-Es taraftarı son günlerde tek bir konuya odaklanmış durumda: TRANSFER…
Kulüp Başkanı Erkan Koca'nın, bir-kaç gündür çeşitli platformlarda transferin açılacağı yönünde beyanat vermesi üzerine iyice umutlanan taraftar; hafta sonunda oynanan ve berabere biten Şile Yıldız maçında kaçan iki puanı bile fazla umursamadan, adına Facebook, Twitter ve İnstagram denilen sosyal medya platformlarında bu konuyu tartışıyor; çözümler üretip, ürettiği çözümleri de kulüp yönetimine ulaştırmaya çalışıyor. Kısacası taraftar, yıllardır yaşadığı acı ve üzüntülerin artık son bulacağına inanıyor ve içinde bulunulan badireden bir an önce çıkılmasını can-ı gönülden istiyor.
***
Açıkça söylemek gerekirse, Eskişehirspor'un ve ona gönül verenlerin bu günlerde yaşadığı coşku ve heyecan beni (ister istemez) 4 yıl öncesinde yaşananlara götürdü.
Dilerseniz yazının bu bölümünde 4 yıl öncesine yani 2019 yılına döneyim ve o dönemde Kaan Ay yönetimince açılan transfer ile ilgili neler yazdığımı kısaca anımsatayım; sonrasında da şu anki durumu değerlendireyim.
Önce '08 Şubat 2019' tarih, 'Şimdi (-- ) Bitti mi Gerçekten' başlıklı yazımdan kısa bir pasaj;
'……Ben biraz pesimist (karamsar) bir kişilik taşıyorum galiba!. Hemen itiraf etmeliyim ki; 'kılı kırk yaran' bu huyumu da hiç mi hiç sevmiyorum aslında! Aklımın bir köşesinde sıkışıp kalan ve olur-olmaz zamanda ortaya çıkıp benliğimi esir alan 'kuşkular' ya da beynimi kemiren' acabalar' beni çok mu çok yoruyor; ama yapacak pek fazla bir şey de yok; ne yapayım, dedim ya! 'Huyum Kötü'…
Yazıya iç dünyamın derinliklerinde kalması gereken duygularımı ön plana çıkartarak girmemin sebebine gelince; Yazıma sizleri de ortak etmek istedim bu kez. Daha doğrusu siz okurlarımdan yardım istemeye karar verdim. Zira, transfer tahtamız açılsa bile ES-ES'imin yeniden eski günlere dönmesinden dahası (tabiri caiz ise) kuru ekmeğe muhtaç kaldığı günlere geri dönmesinden çok ama çok korkuyorum.
….. Şimdi sizlerden ricam, transfer tahtamızı açmayı başaran Eskişehirspor Yönetimine - benim adıma- yukarıdaki başlıkta yer alan ve cümlede boş bırakılan (--) işaretli yere 'Kriz, Kaos, Kabus, Çile' kelimelerden herhangi birisini koyup: 'Bitti mi Gerçekten ?' diye sorabilir misiniz?...'

***
Şimdi de yazdığım bu yazının üzerinden geçen dört yılda neler oldu ona bir bakalım. Daha doğrusu o günlerde Kaan Ay yönetimine sorduğumuz 'Bitti mi Gerçekten?' sorusunun bugünlerdeki karşılığını bulmaya çalışalım.
1-O günlerde transferi açan yönetim olarak Es-Es tarihine geçen, hemen ertesinde de takımı ligde tuttuğu halde (anlaşılmaz bir şekilde) görevi bırakan Kaan Ay yönetimi sonrası kulüp, kongre sarmalına girdi ve camia çok zor günler yaşadı/yaşıyor.
2-Transferin açıldığı yıl (2019) Eskişehirspor TFF 1. Lig de oynuyordu. Geçen dört yıl içinde takım üst-üste 3 kez bir alt lige düştü( Birisi pandemi nedeniyle TFF tarafından iptal edildi) ve 4 yıl sonra TFF 3. Ligde mücadele ediyor..
3- O günlerdeki kulübün borcu,bugünlere gelindiğinde en az ikiye-üçe katlanmış durumda.
***
Dört yıl önce transferi açan Eskişehirspor'un 4 dört yıl sonra geldiği noktada akıllara ilk gelenler bunlar.
Şimdilerde transfer açılma noktasına geldiğine göre, Transferi açarak çok büyük bir iş başaracak olan ve her türlü övgüyü sonuna kadar hak eden mevcut yönetime, tıpkı dört yıl önce Kaan Ay yönetimine sorduğumuz 'Camianın çektiği (Kriz, Kaos, Kabus, Çile) Bitecek mi Gerçekten?' sorusunu soralım.
Soru cümlesinin peşine de bir temennimizi ekleyelim:
'Sayın Yönetim: Lütfen süreci önceki yönetimlerin hatalarına düşmeden yönetiniz.. Zira, artık düşülecek Lig kalmadı..'