Tüm yurtta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi. Eskişehir'de Vilayet meydanında başlayan kutlamalar Şehit Anıl Gür Kapğalı Spor Salonunda devam etti. Öğrencilerin ve Gençlik Ve Spor Kulübü üyelerinin bayraklarla katıldığı etkinlikte; Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü da yer aldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Eskişehirli sporcular protokol üyelerine çiçek takdim etti. Programda dereceye giren sporculara ise Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız tarafından madalya takdim edildi. Gençlil ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu günün anlam ve önemine binaen konuşma yaptı.
Tatlısu, '19 Mayıs 1919 Türk milletinin yeniden doğuşunun başlangıcı olan bir gündür. Ve sizler için çok büyük bir anlam ve öneme sahiptir. Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne, manevi değerlerine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen milletler ilelebet yaşama hakkına sahiptir. 19 Mayıs 1919!da ateşi yakılan ve sonucunda ulaşılan büyük zaferin sürekli kılmak isteyen, vatanımızı ve milletimizi büyük bir milli mücadele vermeye götüren, şartları çok iyi bilen ve hedefi başta tam bağımsızlık ve muasır medeniyet seviyesine aşma olarak belirleyen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk bunun yolunun da gençlerimizin büyük hedeflerle yetişmesinden gençliğini görmekteydi' dedi.
Gençlik konuşması ve şiirlerin okunmasıyla devam eden etkinlikte judo, taekwondo, jimnastik, aerobik, eskrim, savaş sanatları ve halk oyunları gösterileri sunuldu. Etkinlikler çerçevesinde öğrenciler Dev bir Türk bayrağı açarak görsel bir şölen oluşturdu. Katılımcılar düzenlenen etkinlikle 19 Mayıs Bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.
Öte yandan etkinlikte Türk Bayrağı taşıyan bir genç uzun süre ayakta kalınca bitkin düşerek baygınlık geçirdi. Gence 112 Acil Sağlık Ekipleri ve İyi Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu müdahale etti.