DEVRİMİ YAŞAMAK
Tepebaşı Belediyesi ve Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi tarafından Prof. Dr. Emre Kongar ve Gazeteci Zülal Kalkandelen'in konuşmacı olarak katıldığı 'Devrimi Yaşamak' isimli söyleşi ve imza günü düzenlendi. Haller Gençlik Merkezi'nden düzenlenen söyleşiye Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, belediye meclis üyeleri ve birçok vatandaş, dinleyici olarak katıldı.

GÜZEL FAALİYETLER

Söyleşi öncesi konuşan Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Akçar, 'Çok değerli bilim insanı Prof. Dr. Emre Kongar ve değerli gazeteci, hayvan hakları konusunda aktivist Zülal Kalkandelen bizlerle birlikte olduğu söyleşi, Sağlıklı Kent Konseyi ve Tepebaşı Belediyesi için çok büyük önem arz etmekte. Çünkü biz hep diyoruz ki sağlıklı kent oluşturmak için ilk önce bilinçlenmemiz gerekiyor. Devrimin 100. yılında devrimi en iyi bu iki yazarımız anlatabilirdi. Çok teşekkür ediyoruz davetimizi kırmadıkları için. Bizler sağlıklı kent bilincinde güzel faaliyetler yapmaya devam edeceğiz' diye konuştu.

'İKTİDARIN SÖYLEYECEĞİ HİÇBİR ŞEY YOK'

'İktidarın artık söyleyeceği hiçbir şey yok' diyen Ataç, 'Bugün gerçekten iki önemli insanla beraber olacağız. Emre Hoca yıllardır tanıdığımız, bildiğimiz biri. Bir kere de belediyemize teşrif etmişlerdi. Zülal Hanım da geçen seçim geldi. Bize çok uğurlu geldi ayağı. Açık farkla seçim kazanmıştık. Dilerim bu seçimde de Millet İttifakı'nın başarısı ve büyük oranda galibiyetiyle sonuçlanacak. Gerçekten çok önemli bir seçim olacak. Kurtuluş reçetesi, Kurtuluş Savaşı anlamı taşıyan büyük mücadelenin yapılacağı seçim olacak. Hiçbir umutsuzluğum yok. Açık farkla kazanıp Türkiye'yi tekrar fabrika ayarlarına döndüreceğiz. Son mutabakat çalışmaları da gayet başarılı geçti. İktidarın artık söyleyeceği hiçbir şey yok. 1946'daki ekmek karnelerine döndüler. Başka sığınacak bir şey bulamıyorlar. Söyleyecek şeyleri de bitti ve bu onların sonunun geldiğini açıkça gösteriyor' şeklinde konuştu.

BU KONFERANSLARIN DEVAMI GELMELİ

Emre Kongar ile çok eski dost olduklarını söyleyen Büyükerşen, 'Her iki konuşmacıya da çok teşekkür ediyorum. Tepebaşı Belediyemizi de bu organizasyondan dolayı kutluyorum. Kulaklarımızın pası silinecek hiç şüphe yok. Hepinize çok faydalı olacağına inandığım ve her birinizin de çarpan kat sayısıyla çoğaltarak burada kendilerinden dinlediklerimizi etrafımızdaki kişilere yaymak görevini de düşünecek olursak gerçekten çok faydalı olacaktır. Ben bu konferansların devamını diliyorum' ifadelerini kullandı.

TARİHİMİZİ UNUTMAMALIYIZ

Ulusların tarihini unutmaması gerektiğini söyleyen Süllü, 'Atamız 100 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarken tarihimizi unutmamalıyız demişti. Tarihini unutan ulusların yok olmaya mahkûm olduğunu söylemişti. İşte bu nedenle Sayın Emre Kongar'ın kitabı özellikle 100. yılda 'Devrimi ve Karşı Devrimi Anlamak' son 100 yılımıza ışık tutan bir kitap olması nedeniyle ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında gerçekten ebedi ve tek önerimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimini yaşayabileceğimiz günlerini uzak olmamasını dileyerek tüm Eskişehirli vatansever katılımcıları saygı ve sevgiyle selamlıyorum' dedi.

'KALEMİNİZ HİÇ SUSMASIN'

'Kaleminiz hiç susmasın' diyen Çakırözer, 'Sevgili Zülal Kalkandelen sonuna kadar yanınızdayız. Hiçbir zaman korkmayın. Cesur yazılarınıza devam edin. Sizin hem cumhuriyet devrimlerine başta laiklik olmak üzere hem de can dostlarımıza sahip çıkan yazılarınızın arkasındayız. Emre Hocama da her zaman başta gazeteciler olmak üzere her türlü hak savunucusunu savunduğu için köşesini her zaman öncelikle özgürlük için, demokrasi için, hak, hukuk, adalet için ayırdığı için, bu mücadeleye cesur şekilde kalemini ayırdığı için teşekkür ediyorum' diye konuştu. ,

ANLATTIKLARINIZ HALA AKLIMIZDA

Emre Kongar'ın 1976 yılında tıp fakültesinde dersine girdiğini ve sosyoloji anlattığını söyleyen Kabukçuoğlu, 'o vakitler anlattıklarınız kafamıza çiviyle çakılmış gibi girmişti. Hala anlattıklarınız zihnimizde. Bu etkinliği düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Kongar ve Kalkandelen'in konuşmacı olduğu söyleşi gerçekleşti. Söyleşinin ardından Kongar ve Kalkandelen kitaplarını imzaladı. HM