CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Recep Taşel, ilçe belediye başkanları ve CHP'liler parti il binasında bayramlaştı.

PARTİ BİNASINDA BAYRAMLAŞTILAR
İlk olarak CHP İl Başkanı Recep Taşel konuşma yaptı. Enflasyonun yoksullaştırmaya devam ettiğini ifade eden Taşel, 'Üreten cezalandırılıyor. Çiftçi toprağa küsmek üzere. Esnafın raflardaki ürünleri her geçen gün azalıyor. Çocuklarımız bu bayram şeker toplamaya bile çıkamadı. Mutlu değiller. Gençlerimiz yurtdışında umut arar oldu. Bu koşullar altında bir bayram kutluyoruz. Yerel anlamda çile yolumuz var, Çevre Yolu diye tanımladığımız. Ölüm yolumuz var, ilçe yolu diye tanımladığımız. Eskişehir yerel yönetimlerdeki başarılarından dolayı cezalandırılıyor' dedi. Başkan Büyükerşen'in yaptığı parkları işaret eden Taşel, 'Hocamızın yaptığı parkları bir gezin, bir de Millet Bahçesi'ni gezin. Yerel anlamda AK Parti bu kente hiç bir şey katmamıştır. Bizler bu kenti seviyoruz. Buruk bayramınızı kutluyoruz ancak umutsuzluğa yer olmadığının da altını çiziyoruz' ifadelerini kullandı. Taşel, parti çalışmalarından bahsederek, 'Biz yeni bir hikaye yazmak için çalışıyoruz' dedi.

PAT DİYE SEÇİM OLABİLİR
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'Sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Ekonomimiz tamamen çökmüş vaziyette. Tabiri caizse Türkiye iflas etmiştir. Ekonomik olarak bir iflasın içerisindedir. Ama elbette iflas etti diye biz durup da bakacak değiliz. Çalışmalarımızı daha da hızlandırmak zorundayız. Kapı kapı dolaşmak zorundayız. Kapı kapı dolaşacağız ve olanları anlatacağız. Ne anlatacağız? O kadar çok şey var ki. Ancak topluca söylemek lazım gelirse Türkiye Cumhuriyeti 100'üncü yılına yakın bir tarihte tarihi bir hata yaptı. Anayasa değişikliğiyle parlamenter sistemi bırakıp tek adam sistemine geçildi. Bunda bizim de günahımız olduğunu kabul etmek zorundayız. Seslendiremedik. Ne yapmamız lazımsa şimdi karşılaştığımız felaketten kurtulmanın yolları nelerse onları bulup çıkarıp o yoldan süratle ilerlemek zorundayız. Hiç belli olmaz her ne kadar hali hazırdaki Cumhurbaşkanı seçimler vaktinde yapılacak dese de bakarsınız pat diye yapmak zorunda kalır çünkü hoş bir durumda değil Türkiye'nin görüntüsü' ifadelerini kullandı.

YAPACAĞIMIZ İŞ KOLAY DEĞİL
Endişeleri olduğunu kaydeden Büyükerşen, 'Benim endişem Türkiye'nin ne yazık ki yok ettiği, öldürdüğü tarım sektörünü diriltebilmek için çok zaman harcamak zorundayız. Yeni sermayeler yaratmak zorundayız. Tarımda yap,işlet,devret olmaz. Eğitim yerlerde sürünüyor. Kültür maalesef yozlaşmaya başlamış, tedbir almak zorundayız. Nüfus büyümüş, ihtiyaçlar ona göre fazla. İstekler ona göre çoğaldı. Bizim yapacağımız iş kolay değil. Geldiğimiz zaman da düşünmeyin ki hemen her şeyi birden halledeceğiz. Biraz fedakarlık istiyor. Sakın şikayet etmeyin. İktidar olacağız ama biz de sıkıntılı olacağız. Hemen bir senede oluverecek bir iş değil. Bir kaç sene sürecek' şeklinde konuştu. 'Biz basit şeylerle uğraşıyoruz' diyen Büyükerşen,'5'li çete. Kıyamet gibi çete var. Eskişehir'de olmadığı için ya da çok küçükleri olduğu için. Biz malzeme dışında satın almak için harcadığımız paraların dışında yaptığımız işlerin hepsi belediyelerimizin kendi kaynaklarıyla yapılan şeylerdir. İtibarımızın ne durumda olduğunu söylemeye gerek yok' ifadelerini kullandı. Büyükerşen sözlerini, 'Bağırıp çağırmanın hiç bir faydası yok. 'Eyy' ile meydanlarda bize veya bizim Genel Başkanına, bizim partililere çatan cumhurbaşkanının şimdi ağzından 'Eyy' çıkmıyor. 'Eyy'lere ne oldu?'' ifadeleriyle noktaladı.

TEK ADAM YÖNETİMİNE SON VERECEĞİZ
CHP Milletvekili Çakırözer, 1 Mayıs'ta emekliler için açıklanacak müjdenin, asgari ücrete gelecek zam söylentilerinin, emekli ikramiyesine gelecek zam söylentilerinin hiç birinin sonuçlanmadığını hatırlattı. Çakırözer, emeklilerin bayramda torunlarına harçlık veremeyecek hale getirildiğini ifade etti. Çakırözer, 'İnsanlar tarıma küsüyor. Üretsem ne olacak, zararda kalıyorum diyip tarlayı boş bırakıyorlar. Esnaf siftah yapmadan, iktidarın beceriksizliği yüzünden kan ağlıyor' dedi. İnsanların Gezi Parkı olayları döneminde tek adam yönetimi yüzünden meydanları doldurduğunu söyleyen Çakırözer, 'Biz bu yetkiyi geri alacağız. Tek adam yönetimine son vereceğiz' ifadelerini kullandı.

İKTİDARIMIZ YAKINDIR
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'Aslolan bayram gibi bayram yapmaktır ama maalesef ekonomik ve siyasi sonuçlar Türkiye'de bayramları bayram gibi yapmamıza engel oldu. Bu yıllardır böyle. Türk halkı artık alıştı ama Türk halkının artık silkinmesi gerekiyor. 20 yıldır bu ülkeyi tek başına ve ezici bir sonuçla yöneten yönetim başaramamıştır. İyi yönetememiştir. Kötü yönetimin sonucudur bugün karşımızda duran. İktidarımız yakındır. 1 yıl en fazla uzatabilirlerse uzatacaklardır. Bu 1 yılın sonunda mutlaka Türkiye aydınlık günler görecektir. Bunu sağlamak için Cumhuriyet Halk Partililere çok büyük görev düşüyor. Yoksullarla, işçilerle, emekçilerle aynı şeyleri söyleyebilmeliyiz. Bunu biz halkçı bir parti olarak yapabilecek güçteyiz' şeklinde konuştu. HM