Ücretlerinin enflasyon altında ezildiğini söyleyen Uğur Kurtçu, 'Her güne yeni zamlarla uyanıyoruz. Temel ihtiyaçlarımızı karşılayamaz olduk' dedi.
KESK'e bağlı Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Eskişehir İl Temsilciliği, DSİ 3. Bölge önünde 'Geçinemiyoruz' konulu basın açıklaması yaptı. Alım gücünün her geçen gün azaldığını söyleyen ESM Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Kurtçu, enflasyonun yüzde 20'lerde açıklansa da gerçek enflasyonun yüzde 50'nin üstünde olduğunu ifade etti. Her sabah yeni bir zamla uyandıklarına dikkat çeken Kurtçu, insanların ev kiralarını ödeyemez, temel ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldiklerini belirtti.

NEFES ALAMAZ HALE GELDİK
'Bir avuç azınlık dışında artık kimsenin dayanacak gücü kalmadı. Nefes alamaz hale geldik' diyen Kurtçu taleplerini şu şekilde sıraladı: 'Çalışanların ücretlerine son iki yılda yaşanan kayıpları telafi edecek şekilde zam yapılmalıdır. Mal ve hizmetlere son iki yılda yapılan zamlar geri çekilmeli, denetim sağlanmalıdır. Herkese yaşanabilir bir temel gelir güvencesi verilmesi için bütçeden kaynak aktarılmalıdır. Kamu hizmetlerine ve yatırımlarına bütçeden ayrılan pay arttırılmalıdır. Kamu emekçilerinin ek göstergesi 3600'e çıkarılmalıdır. Evrensel sendikal hak ve özgürlüklerle uyumlu, grev hakkı ile tamamlanmış gerçek bir toplu sözleşme sistemine geçilmelidir.'