TEPKİ GÖSTERDİLER
Eskişehir'de umreye gitmek isteyen yaklaşık 200 kişi, kişi başı bin ila bin 500 dolar arasında değişen fiyatlarla Feyz Tur isimli firmayla anlaştı. Anlaşma gereği parayı bankaya yatıran ve pasaportlarını firmaya veren vatandaşlara 10 Şubat'ta gidecekleri söylendi. Umre yolculuğunu önce 21 Şubat'a ardından da 27 Şubat'a ertelediklerini bildiren firma yetkilileri, son olarak yolculuğun iptal edildiğini duyurdu. Umreye gidemeyeceğini öğrenen vatandaşlar soluğu firmanın önünde aldı.

PARAMIZI KURTARIN

Mağdur olduğunu iddia eden Fesih Şahin, 2 kişi için 55 bin lira para yatırdıklarını ifade ederek, 'Şu anda da piyasada yoklar. Paramızı geri istiyoruz paramızı da vermiyorlar. Yetkililere sesleniyorum, bu iş el koyun paramızı kurtarın. 2 ay önce parayı dolar olarak verdim. Ayın 22'sinde gideceğimizi söylediler sonra 27'sine ertelendi. Sonra akşam mesaj yazmış, 'Gelin paranızı iade edelim ya da sizi umreye Eylül'de gönderelim' dediler. Şu an ne paramızı veriyorlar ne de umreye gönderiyorlar' dedi.

3 YILDIR BEKLİYORUZ

Ayşe Saç isimli vatandaş ise 3 yıl önce firmaya para yatırdığını belirterek, 'Pandemiden dolayı gidemediler en son Şubat ayının ilk haftası gidilecek dendi. Şubat ayının ilk haftası geldik sonra ayın 10'una ertelediler. Anlamadığım nokta 3 gün önce toplantı yapıp Mekke'de nereye gezeceğimizi, ne yapacağımıza dair her şey anlatıldı. 5 kere bizi ertelediler ama parayı da önceden istediler. Hep güvendik onlara ama 3 yıldır bekliyoruz. Paramız onlarda kaldı. Hep 10 gün sonra 20 gün sonra diye ertelediler bizi' dedi.

HANGİ İNSANLIĞA SIĞAR?

Yusuf Erşevik isimli vatandaş da yaşananlara isyan ederek, '5 senedir bu parayı biriktiren, torununa 100 lira veremeyen var. Bu insanların parasını dolandırmak hangi insanlığa sığıyor. Yazmışlar Allah kelimesini koymuşlar kabenin resmini Müslümanlık adı altında insanları dolandırıyorlar. Bu dünyanın neresinde var. 200 kişi mağdur. Yazık değil mi bu halka?' diye sordu. Mağdur Ali Çatlık da 28 bin lira dolandırıldığını iddia ederek, 'Masrafımla birlikte 50 bin lirayı buldu. 1 ay oldu parayı vereli 21'inde gün verdiler sonra 27'sine gün verdiler şimdi ortada kaldık' şeklinde konuştu.

TELEFONU AÇMIYORLAR

Sinan Şanlıtürk isimli vatandaş da 26 senedir para biriktirdiğini belirterek, 'Yüzde 90 engelliyim. 26 senedir dişimden tırnağımdan arttırdığım parayla eşimle umreye gitmek istedik. Karşımıza çıkıp muhatap olan kimse yok. 2 gündür telefon ediyorum, telefonu açmıyorlar. Bizi, bu duruma düşürmeye hakları yok. Bize yaptıkları açıklama 'Arabistan'a para kaptırdık.' Bu beni ilgilendirmez ki. Beni Araplar ilgilendirmez, beni turizm ilgilendirir. Ben paramı vermişim, dekontu almışım, buna hakları yok. Hepimiz çok mağduruz' ifadelerini kullandı. Mağdur olduklarını iddia eden kişiler emniyete giderek firma hakkında şikayette bulundu.