Parti binasının önünde gerçekleşen ve CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, İl Başkanı Recep Taşel ve çok sayıda partilinin hazır bulunduğu basın açıklamasında Ünal ve Kahraman, milletvekilliğine aday adaylıklarını açıkladı.
Türkiye'nin hak ettiği değeri alması için çabalayacaklarını söyleyen Ünal, 'İşçilerin, memurların ve emeklilerin sorunlarını çözeceğiz. Gübre ve mazotta KDV ve ÖTV'yi kaldıracağız. Eğitimde aydınlanma dönemini başlatacağız. Okulsuz köy, atanmayan öğretmen bırakmayacağız. Öğrencilerimizi tarikat ve cemaatlerin karanlığından kurtaracağız. Sağlık hizmetlerini parasız yapacağız. Komşularımızla iyi ilişkiler kurup, sığınmacı sorununu çözerek Suriyelileri göndereceğiz.' diye konuştu.

TÜRKİYE'YE HİZMET ONURDUR
Ünal'ın ardından söz alan Kahraman, Türkiye'ye hizmet etmenin büyük bir onur olduğunu dile getirdi. 'Gün layık olmadıklarımıza dur demek için birlik olma günüdür' diyen Kahraman, şunları bildirdi: 'Bu anlamda her birimiz sorumluluk alma bilinciyle hiç kimseyi örselemeden, insanlarımızın farklılıklarını ayrıştırıcı değil bir çiçek bahçesindeki güzellikler olarak görmeli ve kucaklamalıyız. Soframız Halil İbrahim sofrasıdır. Soframızı büyüteceğiz. Gün, Cumhuriyet'e ve ülkemize sahip çıkma günüdür.' HM