Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti'ye çağrı yaparak, 'Temenni ederiz bir dönüşüm yaparak gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısını değerlendiren İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Cumhur İttifakı ile bir araya gelmelerinin mümkün olmadığını ifade etti. Kabukçuoğlu, 'Gerek Sayın Erdoğan olsun gerek Sayın Bahçeli olsun zaman zaman bize bu çağrıda bulunuyorlar. Şimdi bir partiye illet partisi, zillet partisi deyip, bir birlikteliğe illet, zillet diyerekten onu kötüleyip onu menfileştirdikten sonra tekrardan siz de milliyetçisiniz, yerlisiniz, bizdensiniz gelin demek bu büyük bir çelişki. Bununla ilgili Sayın Genel Başkanımız gerekli mesajları verdi' diye konuştu.

ONLARI KENDİ YANIMIZA BEKLERİZ
Kabukçuoğlu, 'Biz Millet İttifakı olarak Türkiye'nin geleceği için, çocuklarımızın istikbali için bir aradayız. Hiçbir çıkar peşinde olmadan, hiçbir iktidar hırsında olmadan sadece millet iyi olsun, Türkiye iyi olsun diye uğraşan bir partiyiz. Oysaki Cumhur İttifakı artık canhıraş ne olursa olsun iktidarı bırakmayalım düşüncesiyle hareket ediyor. Biz kumar masasında birlikte olamayız dedi Genel Başkanımız. Bizim çizgimiz belli, yolumuz belli. Eğer istiyorlarsa Sayın Cumhurbaşkanı ya da başka siyasi partiden insanlar gelip bizim partiye katılabilirler. Biz yolumuza devam ediyoruz. Türkiye daha iyi olur, ne kadar birlik beraberlik olursa o kadar iyi olur. Onları biz kendi yanımıza bekleriz' şeklinde konuştu.

ÇARESİZLİK İÇİNDE
'Sayın Cumhurbaşkanı çaresizlik içerisinde' diyen Kabukçuoğlu, 'Onun tek bir düşüncesi var, iktidarı bırakmayayım. Bunun için de her çareye başvuruyor. Parlamentoda ne kadar siyasi parti varsa, CHP hariç herkese müracaatı oldu. Gelin birlikte çalışalım, birlikte iktidara gidelim. İstediği bu. Ama bizim birliktelikten anladığımız bu değil. Bizim birliktelikten anladığımız dürüst, liyakatli, kimsenin kayrılmadığı ve servetin bir taraftan bir tarafa transfer edilmediği, herkesin emeğinin karşılığını aldığı bir Türkiye hayali. Bu da şu andaki hükümetin programında ve uygulamasında olan bir şey değil. O yüzden bizim onlarla hiç uyuşacak bir yanımız yok. Bir araya gelmemiz de şu şatlarda zaten mümkün gözükmüyor' şeklinde konuştu.