KAHVEDE GÜNDEM: EMEKLİLER
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Yaşamkent Mahallesi TOKİ konutlarında kahvede vatandaşlarla bir araya geldi, mahalledeki manav, kasap ve bakkal esnafını ziyaret etti. Çakırözer'in kahvede dinlediği vatandaşlar artan fiyatlardan dert yanarken, 'Yeni yıl geldi. Alışveriş yapacağız, cepte para yok. Emekli maaşlarımız elimize geçmeden bankada kalıyor, borçlara gidiyor' dedi.

'ON BİN LİRA ALACAĞIM VAR'
Çakırözer mahalledeki manav, kasap ve bakkal esnafını da ziyaret etti, talep ve sıkıntıları dinledi. Çakırözer'in dinlediği mahalle manavı, vatandaşın alım gücünün azaldığını biriken veseriye defteriyle gösterdi. Sadece bir defterde biriken borçların 10 bin lirayı bulduğunu söyleyen mahalle manavı, 'Elimdeki veresiye defterinde birikmiş borç tutarı 10 bin liraları buldu. Vatandaş ayın başında verebiliyorsa veriyor. 500 lira borcu varsa 200 lirasını veriyor. Kalanı diğer ay vereyim diyor. Aylıklar, günlükçüler var. Veresiye birikince insanlar gelemiyor. Yol değiştiriyor. Alternatif arıyor' dedi.

'10 LİRALIK, GRAMLA KIYMA ALIYORLAR'
Çakırözer ziyaret ettiği mahalle kasabı ise, 'Vatandaşın alım gücü düştü. Kıyma oldu 90 lira. Vatandaş artık alamıyor. İnsanlar önceden 10 liralık, 20 liralık kıyma alıyordu. Yine alabilirse 10 liralık, 20 liralık alıyor. O da 100 gram, 50 gram oluyor. Vatandaşın alım gücü de, aldığı gramda düştü' dedi.

'ESNAF SATAMIYOR, VATANDAŞ ALAMIYOR'
Mahalledeki vatandaşı ve esnafı dinleyen Çakırözer, ' Asgari ücrete zam yaptık diyenler gelsin burada vatandaşı dinlesin, kahvelerde emeklileri dinlesin. Esnaf satış yapamıyor vatandaş alamıyor. Artık evlerde vatandaş yemeğine kıyma koyamıyor. Kimse merak etmesin, yapılacak ilk seçimlerden sonra iktidarımızda tüm bu adaletsizlikleri, yoksulluğu, ekonomideki buhranı sonlandıracağız. Herkesin huzur ve refah içinde yaşayacağı bir ülkeyi hep birlikte yaratacağız' dedi. HM