Olay, Tepebaşı İlçesi Uluönder mahallesinde yaşandı. Talihsiz kedi bilinmeyen bir nedenden dolayı kuyruğunu sıkıştırdı. Kuyruğun kök kısmında gerçekleşen sıkışma sonucu talihsiz kedi kendisini kurtarmak isterken kuyruk derisi tamamen vücudundan ayrılarak büyük zarar gördü. Kedinin yaralandığı gören hayvanseverler durumu Tepebaşı Doğal Yaşam Merkezine bildirdi. İhbar üzerine gelen ekipler yaralı kediyi tedavi etmek için Doğal Yaşam Merkezine götürdü.
Kedinin sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Doğal Yaşam Merkezinde görevli Veteriner Hekim Melike Gümgümcü kedinin kuyruğunun alınması gerektiğini ve 2-3 hafta içerisinde iyileşebileceğini dile getirdi. Gümgümcü, 'Acil uygulanması gereken medikal ilaçları uyguladık. Kediyi ameliyata alacağız. Şu durumda maalesef iyileşebilecek bir yara değil. O yüzden kuyruğunu almamız gerekiyor. Kuyruk derisi tamamen kalçanın olduğu bölümden kopmuş vaziyette. Çok daha basit vakalarda iyileşme 5-6 günde gerçekleşebiliyor. Ama bu kedimizde durum biraz daha ağır bir vaka ve iyileşme süresi uzayabilir. Bu süre 2-3 haftayı bulabilir' dedi.
Gümgümcü ayrıca 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla vatandaşlara çağrıda da bulunarak hayvanlara karşı daha duyarlı olunması gerektiğini belirtti. Gümgümcü, 'Bizim bugün çok fazla çocuk ziyaretçimiz oldu ve onları burada görmekten gerçekten çok mutlu olduk. Dünya'da yaşayan tek tür insanlar değil, hayvanlar ve bitkilerle beraber onlara saygılı olarak yaşmayı öğrenmemiz gerekiyor. Bu da ancak küçük yaşta olabilecek bir şey. Küçük yaşta hayvan sevgisini tatmamış bireyler büyüdüklerinde böyle vicdansız davranırlar diye düşünüyorum. Bitkinin de, karıncanın da, kedinin ve köpeğin de canının olduğunu ve canının yandığını küçük yaşta anlatmalıyız. Bu bilinçle yetiştirirsek umuyorum ki bu tür duyarsız insanların sayısı git gide azalacaktır' diye konuştu.