TBMM'de detaylı bir açıklama yapan Sancaklı, 'Yasa çıktıktan sonra 'Biz gidersek Türk futbolu şöyle olur, Türk sporu böyle olur' dümeni yapanlara kötü bir haberim var; bu yasa çıktıktan sonra tahmin ediyorum, yüzde 80'iniz, yüzde 90'ınız zaten gideceksiniz' dedi.

TÜRK SPORUNUN GELECEĞİ
Pandemi nedeniyle spor yasasının iki yıldır geciktiğini ve yasanın en kısa sürede genel kurala getireceğini aktaran Sancaklı, 'Spor Yasası siyaset üstü bir konudur çünkü neticede Türk sporunun geleceği bu' dedi.

KULÜPLER BORÇ BATAĞINA GİDİYOR
Yasayı neden bir an önce çıkarmak istediklerini aktaran Sancaklı, 'Neden bu yasayı çıkarmak istiyoruz biz, bu yasanın neden çıkması lazım? Birinci sırada, kulüpler kötü yönetiliyor. İsteyen istediği kadar para harcıyor, kimse kimseye karışamıyor, sorumluluk yok, kulüpleri borç batağına götürüyorlar ve ondan sonra da ayrılıp gidiyorlar.

GELİRLERİ FAİZİ KARŞILAMIYOR
Altı ay önce Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un borcu 17 milyar 380 milyon yani 17,5 milyar diyelim. Maşallah, kulüpler sekizer onar tane oyuncu aldılar; bu paranın içinde yok. Üzerine de bu kur artışından sonra tahmini olarak 4 büyük kulübün borcu 25 milyar TL'ye geldi.
Peki, 25 milyar TL'nin sadece yıllık faizini düşünseniz 5 milyar lira. Yani kulüplerin böyle bir geliri yok ki zaten, bu 5 milyar lirayı ödesinler.

CEBİNDEN ÖDEYECEKLER
Kimin canı nasıl harcamak istiyorsa harcadı, çekti gitti ve ondan sonra da kulüplere kaldı bu. Bir tanesi bu. Ne olacak bu yasada? Maddenin bir tanesinde diyor ki: 'Kulüp başkanları ve yöneticiler bulundukları dönemden sorumludur, borçlardan sorumludur.' Yani geldi, 10 milyon TL kulübün borcu var, üç sene yöneticilik yaptılar, 100 milyona çıktı. Hadi ben gidiyorum yok, o 90 milyonu cebinden ödeyecekler. Onun için bu yasadaki bu madde çok önemli.

DÜMENCİLER GİDECEK
Şimdi, tabii bunları biz anlatınca diyorlar ki: 'Eğer böyle yaparsanız yönetecek yönetici bulamazsınız.' Nasıl bulamayacağız? Yani biz Türkiye'de 85 milyonun içerisinde bin namuslu, şerefli, haysiyetli, bilen adam mı bulamayacağız? Tabii ki bulacağız ama bu, onların dümeni 'Biz gidersek Türk futbolu şöyle olur, Türk sporu böyle olur.' Zaten bu hale siz getirdiniz. Size kötü bir haberim var; bu yasa çıktıktan sonra tahmin ediyorum, yüzde 80'iniz, yüzde 90'ınız zaten gideceksiniz' dedi.