Demokrat Parti Tepebaşı İlçe Kongresi Parti İl binasında gerçekleşti. Seçimlere DP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Turfan ve partinin Teşkilat Başkanı Ahmet Uyanık da katıldı.
Mevcut Başkan Şükrü Ketenci seçimlerde aday olmadı. Tek liste şeklinde yapılan seçimlerde ise Tepebaşı İlçe Başkanı Erdinç Bolcan oldu.

Kongrede Teşkilat Başkanı Ahmet Uyanık yaptığı konuşmada, 'Sizin mensup olduğunuz siyasi misyon şerefli, haysiyetli, onurlu bir geleneğin temsilcilerisiniz. Türkiye'de demokrasili hayata geçişin ilk partisiyiz. Ve ilk muhalefet partisiyiz. Ve ilk muhalefet partisinin de ilk iktidar partisiyiz. 1950 yılında başlayan kalkınma hamlesi 2022'ye kadar devam etmiştir. 2022'de iktidar değişmiştir. Mevcut iktidar hala bizim yaptıklarımızı satmakla geçiniyorlar.' dedi.

DP Tepebaşı İlçe Başkanı Erdniç Bolcan ise, 'Bu seçimler bir bayrak yarışıdır. Bizim amacımız Demokrat Parti ruhu ile demokrasi, adalet, eşitlik ilkeleri doğrultusunda çok çalışalarak Demokrat Parti'nin Eskişehir'de, Tepebaşı'nda yükseltmek olacaktır'ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erdinç Bolcan başkanlığındaki yönetim şu isimlerden oluştu:
' Abdülkadir Göztaş, Arif Öz, Aynur Sağır, Cemil Ekici, Elif Demirel Şen, Engin Dik, Erdoğan Kuş, Ferhat Göğce, Fikret Yerci, Fuat Kula, Hasan Aydın, Mehmet Akcaba, Mehmet Ali Sarı, Mehmet Çakır, Metin Yazar, Mustafa Çetin, Muzaffer Demir, Salih Kurt, Salim Mandalcı, Süleyman Arslan, Uğur Küçükçetin, Yüksel Çakmak.'