TÖREN DÜZENLENDİ
Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) 2022-2023 Yılı Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi. Törene Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, AK Parti Milletvekili Nabi Avcı, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ve üniversitenin akademik kadrosu katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreni, müzik dinletisi ile devam etti. Törende konuşan ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, 'Üniversitemiz yenilikçi eğitim anlayışıyla misyonunu sürdürmektedir. Üniversitemiz sıralamalarda üst sıralamalarda yerini almıştır. İlk 100 içerisinde yer alıyoruz hatta 59'lara indik sıralamada. Bunu daha da geliştirerek daha da ileriye taşımamız gerekiyor. Üniversiteler Girişimcilik Endeksi'nde ise 19. sırada yer almaktayız Türkiye'de. Bu çabamızı sonuna kadar sürdürmeye devam edeceğiz' şeklinde konuştu.

YOLCU SAYISI 100 BİNİ GEÇECEK
Hasan Polatkan Havalimanı ile ilgili konuşan ve yolcu sayısının 100 bini bulduğuna dikkat çeken Özcan, 'Çok gelişmiş, dünyada tek olan üniversitemizin işlettiği bir teknik havalimanımız var. Bu havaalanımız da uluslararası uçuşa açık ve şu ana kadar 100 bin yolculuya ulaşmış durumdayız. Kısa süre içinde de bu uçuşların 100 bini geçeceğini umuyoruz. Şehrimize bu konuda da şöyle katkı yapıyoruz: Kış aylarında normalize uçuş sayılarının azalmasına rağmen, dekanımızdan son aldığım bilgiye göre kışın haftalık 4 uçuş yerine 6 uçuş yapılacak. Aynı şekilde bildiğiniz gibi hac ve umre seferleri de buradan olabiliyor. Bu şekilde de şehrimize önemli katkılar sağlayabiliyoruz' dedi.

ESOGÜ DE SÜRECE DAHİL OLACAK
URAYSİM Projesi'nde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ni de sürecin içine katmayı düşündüklerini söyleyen Özcan, 'Ayrıca şehrimize katkı olarak URAYSİM Projemiz var. Osmangazi Üniversitemizi de sürecin içine dahil ederek, Anadolu Üniversitesi zaten başından beri projenin içinde. Son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da bu işin içine fazla girerek, bu projeyi nasıl ilerletebiliriz onun çalışmalarını devam ettiriyoruz. Onun dışında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi ortaklığıyla bir merkez kurduk. Çalışmalarımız devam etmekte' ifadelerini kullandı.

İLK DERS AVCI'DAN
Konuşmaların ardından AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, dönemin ilk dersi olan 'İnsan ve Teknik' dersini kürsüde anlattı. ESTÜ Öğrencileri adına konuşma yapan İklim Elçisi Cansu Şentürk, iklim değişikliklerine dikkat çekerek, öğrenciler olarak bu konuda çalışmalar yapmak gerektiğini söyledi. HM