SP İl Başkanı Fesih Bingöl, su zammının geri alınması yönünde talepleri olduğunu söyledi. Öte yandan Bingöl, yerel seçimlerde yeniden aday olacağını da açıkladı.

SUDAN KAR OLMAZ
Toplantıya Eskişehir'e gelen Araklı Belediye eski Başkanı Ümit Çebi de katıldı. SP İl Başkanı Fesih Bingöl, su zammı nedeniyle şehrimizde oluşan su kuyruklarına dair konuştu. Zammın toplumda üzüntü ile karşılandığını söyleyen Bingöl, 'Netice itibariyle bir Türkiye gerçeği var, maliyet artışlarını da görüyoruz. Bütün bu maliyet artışlarını göz önüne aldığımız zaman bu yapılan zam makul müdür değil midir ben açıkça şu an ifade edemiyorum. Sudan kar edilmemelidir, tek baktığımız nokta bu' ifadelerini kullandı.

BİNGÖL BİR KEZ DAHA ADAY OLACAK
Yerel seçimlerde ittifak dışında Saadet Partisi olarak kendi adaylarını çıkarıp çıkarmayacakları ve Bingöl'e aday olup olmayacağı soruldu. Bingöl, 'Siz bir ittifak yaptığınızda bazı konularda beraber hareket etmek zorundasınız. Ama bir yerel yönetimde özgürce yönetim anlayışını ortaya koymak için özgür bir aday olarak ortaya çıkmanız daha faydalı olur. Ben 63 yaşındayım, 12 yıldır da Eskişehir'de il başkanıyım. Tabii gönlümden geçiyor Eskişehir'e hizmetle ilgili ama Eskişehir henüz bu konuda bize vize vermedi. İnşallah bir gün vize verdiği zaman Eskişehir'e hizmeti en iyi noktada yapan bir belediye başkanı olmak isterim. Hizmet etmek istiyorum. Biz kendimizi Eskişehir'de tam ifade edemedik, edemiyoruz. Bu da bizim kusurumuzdur. İnşallah 2024'te yapılacak yerel seçimlerde eğer Allah can sağlığı verirse neden olmayayım?' yanıtını verdi.

FATİH ERBAKAN'A ÇAĞRI: 'SAADET PARTİSİ'NE GEL'
Saadet Partisi'nin lideri Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın kurduğu Yeniden Refah Partisi hakkında konuşan Araklı Belediye eski Başkanı Ümit Çebi ise, 'Erbakan Hocamızın meşhur sözü vardır; 'Benim soyumdan değil, yolumdan gidenlerdir kardeşlerim' Fatih kardeşimiz hocamızın evladıdır, bizim sevdiğimiz bir kardeşimizdir. Ama gitmiş olduğu yol, doğru bir yol değildir. Hocasının vasiyeti olan Saadet Partisi'nde yer almak zorundadır. Ben buradan Fatih Bey'e sesleniyorum; Fatih kardeşim, sen çok sevdiğim hocamın evladısın. Ama ayrı baş tutarak milli görüşün bölünmesine, parçalanmasına, zayıflamasına maalesef katkıda bulunuyorsunuz. Dünya devletler arasında birlik olurken biz parti olarak bölünmemiz kimin menfaatine olacaktır? Ne senin menfaatine, ne benim menfaatime… O zaman gel, babanın vasiyeti olan Saadet Partisi'nde buluşalım ve mücadelemizi burada verelim' ifadelerini kullandı. HM