KONGRE HEYECANI
Demokrat Parti Eskişehir 6. Olağan İl Kongresi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Kongreye Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Orhan Soydaş, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, CHP İl Başkanı Recep Taşel, Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, Deva Partisi İl Başkanı İsmail Haşim Ateş, Gelecek Partisi İl Başkanı Mahir Sarı ve birçok partili katıldı. Kongrede mevcut il başkanı Hüseyin Özcan, tek aday olarak tekrar il başkanlığına adaylığını koydu.

'İKTİDAR İSTİYORUZ'
Kongrede kısa bir konuşma yapan ve iktidar olmak istediklerini söyleyen Hüseyin Özcan, 'Ben 2019 yılı kongrede bir hayalim var demiştim. Bu hayalim dedemin, babamın partisinde il başkanı olmaktı. Rabbim bize bugünleri gösterdi. Ancak insanoğlu işte istekleri bitmiyor. Sayın genel başkanım sizden iktidar istiyoruz. Bir konuşmanızda korkma demiştiniz. Korkma diyerek başlamıştınız. Eskişehir korkmaz. Demokrat Parti'nin teşkilatları korkmaz. Sizin peşiniz sıra geliriz. Biz idam sehpasında kefen giyenlerin partisiyiz. Biz sizin ardınızda olmaya devam edeceğiz' şeklinde konuştu.

'SEFALET ALDI BAŞINI GİDİYOR'
Yılmadan, korkmadan mücadele ettiklerine dikkat çeken Cemal Enginyurt, 'Uyku uyumadan gece gündüz bazen sokaktayız bazen mitingdeyiz. Tehdit alıyoruz, baskılara mağdur kalıyoruz. Sokaklara çıkmayın bedel ödettiririz diyor.Biz sokaktayız gelin bedel ödetin bize. Sizden korkan sizin gibi olsun. Ülkenin Cumhurbaşkanı tehdit etmez, zillet demez, illet demez. Kendinden olmayanaPKK'lı, FETÖ'cü demez. İnsana demezler mi, bunları görmek istiyorsan aynaya bak diye. 2 yıldır ülkeyi bunlar yönetiyor. Daha dün Eskişehir'de borçları sebebiyle bir esnaf intihar etti. Yönettikleri ülke bu. Daha bir ay önce şerefsiz katilin biri deccalı öldürüyorum diye çocuğun kafasını kesti. Yönettikleri ülkede açlık, sefalet aldı başını gidiyor. Ama ülkenin başındaki diyor ki ülkede aç yok. Varsa muhalefet doyursun. Ülkede en az 60 milyonu açlık sınırında. Muhalefet doyursun diyorsan, biz doyururuz yeter ki sen git. Sen gidince açta doyacak, fakirde. Eskişehir'in ayağa kalkması için bu kongre bir vesile olsun. Artık birleşelim bütünleşelim. Biz Türkiyeyiz. Demokratlar bağımsız bir Türkiye'nin mücadelesini veriyor. Giderler, hem de tıpış tıpış giderler Allah'ın izniyle. İlk seçimde Millet İttifakı ayağa kalkacak, vurgun soyguna son verecektir' diye konuştu.

YAPAMAZSINIZ!
'Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkamayacaksınız' diyen Gültekin Uysal ise, 'Siyasetin en zor yapıldığı dönemden geçiyoruz. Demokratik tavır alanlarının daraltıldığı demokrasimizin oksijeninin tüketildiği böyle bir dönemi yarınlarda elbet tarih yazacaktır. Böyle bir dönemde davası olanların başka kaygısı olmaz diye çıktığımız bu yolda hep beraber inandığımız ideallere bize emaneti bırakmış kurucu idaremizin ortaya koyduğu ruhla beraber yeniden elbette yeter söz milletin diyeceğiz. Bugün kaybetmeye yüz tutunca demokrasinin ne manaya geldiğini, hukuk devletinin ne manaya geldiğini, laikliğin ne manaya geldiğini cumhuriyetin ne manaya geldiğini her zamankinden daha fazla idrak ediyoruz. Bugün bu ülkeyi yönetenlerin değil Türkiye Cumhuriyeti devleti. Onlar bu ülkeye adeta domuzdan kıl koparma hesabıyla bakıyorlar. Demokrasinin imkanlarından yararlanacaksınız, cumhuriyetin sunduğu fırsat eşitliğinden yararlanacaksınız, geleceksiniz bu cumhuriyeti boğmaya demokrasiyi zehirlemeye ant içercesine mücadele vereceksiniz. Yapamazsınız. Yapamazsınız. Hiçbir rejim kendisinin boğulmasına müsaade etmez' ifadelerini kullandı.