2022 BÜYÜK KRİZLE GELDİ
Eskişehirspor ve yönetim, 2022 yılına büyük maddi krizle giriyor.
Bu aydan itibaren aylık 1 milyon TL ödeme ile karşı karşıya kalan Eskişehirspor'da, Başkan Mehmet Şimşek, ortada bir kuruş paranın olmadığını söyledi.

AYAKTA TUTTUK
Göreve geldikleri ilk günden itibaren kendi kaynakları ve buldukları desteklerle 6 ayı geride bıraktıklarını belirten Başkan Şimşek, bugün gelinen noktada artık direnecek güçlerin kalmadığını ve şehirden de umutlarını kesmeye başladıklarını dile getirdi.

MASRAFLAR ARTTI
Eski yönetim zamanında yapılandırılan Pinto dosyasına 6 bin 500 Euro ödemelerin devam ettiğini, altyapı transferinin açılması için yapılandırılan Tanase dosyasına 10 bin Euro ilk taksitin bu ay ödenmeye başlanacağını aktaran Şimşek, '16 bin 500 Euro taksit ödemelerinin yanı sıra, artan maliyetler yüzünden futbolcu, teknik adam, personel maaşları aylık 450 bin TL'yi buluyor. Tesis giderleri, deplasman masrafları ve sayamayacağım daha birçok kalem yüzünden sadece bu ay 1 milyon TL'nin üzerinde bir ödeme yapılmak zorunda. Bu ödemeler önümüzdeki aylarda da devam edecek.

DESTEK YOK
Bugüne kadar yaptıklarımızı tekrar anlatmak istemiyorum. Kulüp cazip hale gelsin, yönetilir bir hal alsın diye elimizden geleni yaptık. 40 milyon TL'nin üzerinde borcu azalttık. Tüm bunlara rağmen şehirden beklenilen desteği göremedik.

DEREDE BOĞULUYORUZ
Türk futbolunda kulüplerin borçları ortada. Komşu Bursaspor'un bile 1 milyara yaklaşan borcu var. Bizim futbol ailesine olan borcumuz 100 milyon, 30-40 milyona kapanacak bir borç fakat derede boğuluyoruz.
Elimizde yüzde 10'a 20'ye kapatılacak onlarca milyonluk dosya var. Kimse çıkıp yardımcı olalım demiyor.

KİMSE KURU SIKI YAPMASIN
Yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte zor günlerde kulüp yaşasın diye göreve geldik. Bugüne kadar da layıkıyla işimizi yaptığımızı söyleyebilirim.
Ben koltuk sevdalısı değilim. Göreve talip olan varsa bugün bırakmaya hazırım. Bunu ilk günden beri söylüyorum. Kimse kuru sıkı yapmasın, gelmek isteyen gerçekten gelsin.

BİRLİKTELİĞİ SAĞLAYAMADIK
Şehir halen geçmiş yönetimleri sorguluyor. Kimse bugüne, yarınlara bakmıyor. Bizden önce de birçok yönetim geldi. Kimse şehirden umduğu desteği bulamadı.

SON NOKTAYA KADAR DİRENECEĞİZ
Yönetim olarak yaptıklarımız ortada. Tüm iyi niyetimize, çabamıza rağmen biz de destek göremiyoruz. Direnecek gücümüz kalmadı fakat kulübün yaşaması adına son ana kadar mücadelemize devam edeceğiz' dedi.