Yönetim en kısa sürede projeyi çizdirip bakanlığa gönderecek. 30 Milyon TL'lik bütçe ayrılacak proje 1'er adet tesis binası, çim saha ve sentetik sahadan oluşacak.

Projenin yeri netleşti
Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek, Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun müjdelediği altyapı tesisi projesinin detaylarını ESGROUP Spor Servisi'nden Aytaç Ersoy'a anlattı. Şimşek'in açıklamalarına göre yapılması planlanan tesisin yeri belli. Tesislerin girişinde güvenliği geçtikten sonra sağda bulunan Siyah-Kırmızı Store mevcut yerinde kalacak. Siyah-Kırmızı Store'u geçtikten sonra bulunan malzeme deposu ve antrenman sahalarına bakan tribün yıkılacak. Devamındaki çim boyunca bulunan alana yeni tesis yapılacak.

2 adet saha yapılacak
Son teknolojiye sahip olacak tesisin içinde futbolcu odaları, fitness salonu, yemekhane, dinlenme odaları, duşlar, tuvaletler, bilardo-masa tenisi salonu, sinema salonu, toplantı salonu ve bekleme salonu gibi alanlar bulunacak. Tesisin yanı sıra 2 de saha yapılacak. 2 sahanın 1'inin sentetik olması beklenirken, 1'inin de çim saha olma ihtimalinin de bulunduğu belirtildi. Sahalar ise yıkılan altyapı tesisinin bulunduğu alanda olacak. Mehmet Şimşek başkanlığındaki yönetim en kısa sürede projeyi çizdirip bakanlığa sunacak. Proje bakanlık tarafından hemen hayata geçirilecek.