İlk olarak partisinin il başkanlığına gelen Kavaf ve Türkmen, burada gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. 20 ay önce Eskişehir'de çalışmalar yaptıklarını söyleyen Deva Partisi İl Başkanı İsmail Haşim Ateş, 'Eskişehir'de teşkilatımızla istişarede bulunacaklar ve bir dizi temaslarda bulunacaklar. STK ziyaretleri, esnaf ziyaretleri yapacağız. Tam manasıyla halka dokunmaya çalışacağız, halkın sorunlarını dinleyeceğiz. 20 ay evvel Eskişehir'de çalışmalara başladık. Teşkilatlanmalarımızı sürdürüyoruz. Üye sayımızı hızla artırmaya çalışıyoruz. Kentte çok sorunlar var. Yerel anlamda sorunlarımız var. Eskişehir'in sorunları var. Onları insanlarımızdan dinleyip çözüm üretmeye çalışıyoruz parti politikalarımızın işaret ettiği şekilde. Eskişehir güzel bir kent. Çok aydın bir halkımız var. Çok nitelikli insanımız var Eskişehir'de. Bu pandemi sürecinde ve ekonomik krizde esnafın, sanayicinin çok büyük sorunları var. Çalışanların, işsiz insanlarımızın çok büyük sorunlar var. Bunları da konuşuyoruz' diye konuştu.

'BİZ SÜREKLİ SAHADAYIZ'
81 ile teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıklarını belirten Kavaf, 'Bugün Eskişehir'e saha programı yaptık. Biz sürekli sahadayız. Bundan iki hafta önce partimizin 2. kuruluş yıldönümünü kutladık. Şu ana kadar 81 ilimizde teşkilatlarımızı tamamladık. 703 ilçede ilçe teşkilatımız var. Türkiye'de 973 ilçe var. Diğerlerini de hızlı bir şekilde tamamlıyoruz. Kurulduktan 9 ay sonra 43 ilde teşkilatlarımızı ve illerimizde üçte bir ilçelerinde teşkilatlanmamızı tamamladık ve kongrelerimizi gerçekleştirdik. Sonrasında da büyük kongremizi yaparak seçime girme yeterliğini kazandık' şeklinde konuştu.

TÜRKİYE YÖNETİLEMİYOR
Türkiye'nin yönetilemediğini kaydeden Kavaf, 'Türkiye olağanüstü gündemleri yaşayan bir ülke. Ülkede her an her sabah her saat bir olağanüstülükle uyanmak artık olağan şeyler haline geldi bizim için. Özellikle son bir yılda hukukun tamamen rafa kaldırıldığı, her türlü hukuksuzluğun, insan hakları ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığını hepimiz görüyoruz. Hukuksuzluk, demokrasinin rafa kaldırılmış olması, insan hakları ihlalleri bir ülkenin en temel sorunudur. Her şeyin temeli insandır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarı bizim de esas aldığımız bir konudur. Ülkede çok ciddi yönetim krizi var. Yönetememe hali var. Çok ciddi bir hayat pahalılığı, enflasyon ve gittikçe derinleşen bir yoksulluk krizi ile karşı karşıyayız. Bunu herhangi bir şekilde dış unsurlara bağlamak çok da inandırıcı değil. Aslında gerçekten insanımızın refahını sağlayacak kaynaklar her zaman var. Ama bu kaynakların öncelik sırasına göre doğru ve yerli yerinde kullanılmadığına şahit oluyoruz. Biz ülkemizin imar edilmesine karşı değiliz. Elbette ülkemizin ihtiyacı varsa yol da yapılsın, köprü de yapılsın, hastane de yapılsın. Ama öncelikler burada doğru belirlenmelidir. Esas olan insandır. Ülkemizde ciddi bir işsizlik sorunu var. Gençlerimiz gelecekten ümitsiz. Bu yüzden geleceklerini başka ülkelerde arıyorlar. Bu ülkemiz adına çok üzücü bir şey. Mutlaka iyi yetişmiş insan kaynağımız ülkemizde istihdam etmeliyiz. En büyük zenginliğimiz genç nüfusumuz' ifadelerini kullandı. HM