Eskişehir İl Halk Kütüphanesindeki serginin açılışına Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Nabi Avcı ve Emine Nur Günay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şennur Azade ile diğer ilgililer katıldı. Açılışın ardından sergiyi gezen AK Parti Milletvekili Avcı gazetecilere yaptığı açıklamada, sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

KÜLTÜR MERKEZİ İŞLEVİ GÖRÜYOR

Sergiyi gezdikten sonra kısa bir açıklama yapan Nabi Avcı, il halk kütüphanesine Eskişehirlilerin büyük bir ilgi gösterdiğini söyledi. Eskişehir İl Halk Kütüphanesi'nib kültür merkezi işlevi gördüğünü de belirten Avcı, 'Bugün Eskişehir'de Valiliğimiz, İl Kültür Müdürlüğü'müzün organizasyonuyla il halk kütüphanemizde açılan Yunus Emre Kitapları Sergisi'ni ziyaret ettik. Burası çok şükür sadece kütüphane olmanın ötesinde bu türden pek çok kültürel faaliyete de zemin oluşturdu. Burada eskiden 800 metrekarelik İl Halk Kütüphanemiz vardı ve maalesef ihtiyaçlara cevap vermiyordu. Ciddi bir sıkıntıydı. Kitaplarımızın muhafazasında bile ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Çok şükür burası şimdi 800 metrekarelik eski kütüphanenin yerine yapılan 8 bin metrekarelik bir yeni kütüphane oldu. Sadece bir kütüphane değil, bir kültür merkezi burası aynı zamanda. Konferans salonuyla, sinema salonuyla yukarıda değişik yaş gruplarına yönelik alanlarıyla burası hem kütüphane hem bir kültür merkezi işlevi görüyor' diye konuştu.

ESKİŞEHİR DAHA İYİLERİNE LAYIK
'Günlük giriş 3 bini buluyor' diyen Avcı, 'Bu mekanda bile çocuklarımızın, gençlerimizin okumaya, kültüre olan ihtiyaçlarını ve ilgilerini bu rakam da çok açık gösteriyor. Karşısında Millet Kıraathanesi açıldığında buranın 3 bin kişiyi açan talebine de destek olacak oradaki kıraathane. Hem yazın da çocuklarımız, gençlerimiz orada okuyacaklar, tartışacaklar. Eskişehir çok daha iyilerine layık. Pek çok ayrı mekanlarında benzer oluşumlar gerçekleşiyor. Emekliler için de burada çok güzel fırsatlar var. Süreli yayınları gelip burada okuyabiliyorlar. Zengin bir süreli yayın koleksiyonumuz var. Kitap koleksiyonumuz da çok zengin. Güzel oldu, iyi oldu. Çok daha iyi olacak inşallah' şeklinde konuştu.

ENTELEKTÜEL YAPISINA YAKIŞAN HİZMET

Kütüphanenin Eskişehirlilerin entelektüel yapısına yakışan bir hizmet verdiğine dikkat çeken Günay, 'Yunus Emre haftasındayız. Yunus Emre'yi anlamak 1 haftaya, 1 güne sığacak bir kavram değil. Ama bu sergi bize şunu gösterdi. Gerçekten yıllar boyunca Yunus Emre hakkında yazılan eserler nerelere kadar gidiyor. Tarihini bile bulamadığımız yapıtlar var. Hepimiz Eskişehirli olarak Yunus Emre'ye sahip çıkıyoruz ama onun yaşam felsefesine de sahip çıkmamız gerekiyor. İnşallah bundan sonra da bu tür etkinlikleri bu güzel il halk kütüphanemizde daha fazla göreceğiz. Gerçekten büyük bir talep varmış. Entelektüel kültürel yapısına yakışan bir cevap. Buna da cevap verildi. İnşallah bu tür yatırımlarla, eserlerle hizmet etmeye devam edeceğiz' dedi.

İLGİDEN MEMNUNUZ

Sergide 100'ü aşkın kitap olduğunu söyleyen Azade, 'Her yıl olduğu gibi bu yıl da İl Kültür Turizm Müdürlüğü olarak 5-10 Mayıs tarihleri arasında Yunus Emre anma etkinlikleri düzenliyoruz. Kütüphanemizde 130 bin kitabımızla hizmet veriyoruz. Kütüphanemizin bu şekilde ilgi görmesinden gurur duyuyoruz. Eskişehir'e böyle bir hizmette bulunmaktan gurur duyuyoruz. Bu hizmetlerimize devam edeceğiz. 1 hafta boyunca cep sinemamız var. Öğrencilerimiz için orada hafta boyunca Yunus Emre film gösterimi devam edecek. Randevuyla öğrencilerimiz geliyorlar. Kütüphanemize ve Yunus Emre anma etkinliklerimize herkesi bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

KÜTÜPHANENİN YAPISI ÇOK GÜZEL

Her gün düzenli olarak kütüphaneye geldiğini ve burayı çok sevdiğini anlatan 69 yaşındaki emekli vatandaş Halit Demet ise, 'Ben bu kütüphaneye son 5 aydır keşfettim. O kadar hoşuma gidiyor ki. Tüm gazeteleri okuyorum. Kütüphaneciliğin en üst dorukta olduğu bir hizmet. Evime 15 günlüğüne kitap alıp okuyabiliyorum. Kütüphanenin yapısı çok güzel' diye konuştu. İl Halk Kütüphanesi giriş katında açılan ve 100'ü aşkın kitabın bulunduğu sergi, 10 Mayıs'a kadar gezilebilecek. HM