2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre'nin vefatının 700. yıl dönümü. UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına Yunus Emre'nin de seçilmesi sebebiyle Eskişehir'in en önemli değerlerinden biri olan Yunus Emre, düzenlenen konser ile bir kez daha anıldı. Ünlü halk şairinin şiir ve yazılarından yola çıkılarak hazırlanan ve senfoni orkestrası eşliğinde sahnelenen Yunus Emre Yılı Özel Konseri, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde düzenlendi. Anma konserine Eskişehirliler büyük ilgi gösterdi.
Müziklerin düzenlemesini ve Orkestra Şefliğini Eray İnal'ın üstlendiği konserin rejisörlüğünü Murat Atak yaptı. Konserde Devlet Opera ve Bale Sanatçıları Nurdan Küçükekmekçi, Ezgi Karakaya, Emre Akkuş, Mehmet Yılmaz; Kültür Bakanlığı Türk Müziği Sanatçıları Süleyman Yardım ve Özgür Şarman sanatseverlere müzik ziyafeti yaşattı. Konserde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçıları Özlem Akdoğan, Devrim Ö. Akın ve H. Tolga Tümer de performansları ile sanatseverleri kendilerine hayran bıraktılar.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde izleyici ile buluşan konserde, izleyiciler, ' Sevgi Varsa Engel Yoktur!' yazısı ile karşılandı. Konseri en önde izleyen engelli izleyiciler ise, bu güzel sürpriz için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, kendilerine her zaman salonda yer ayırdıkları için yetkililere teşekkür ettiler. Konser sonrasında sanatçıları sahnede tebrik eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, sanatçılara tebrik plaketlerini takdim etti. Yunus Emre Yılı Özel Konseri bir sonraki programında ise 11 Aralık Cumartesi günü Ankara'da, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Ana Salonunda saat 20.00'de sahnelenecek. HM