TALEPLERİ NOT ALACAĞIZ
Eskişehir'de AK Parti Türkiye Yüzyılı STK Buluşmaları programı gerçekleştirildi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde düzenlenen toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan ve AK Parti'nin milletin talep ve beklentilerine göre hareket ettiğini söyleyen Uygur, 'Eskişehir'de olmaktan onurluyuz, mutluyuz. Türkiye Yüzyılı başlığıyla Tekirdağ'dan başlatmış olduğumuz sivil toplum kuruluşları buluşmamızın 3'üncü ayağını Eskişehir'de gerçekleştiriyoruz. Biz bugün buraya sizleri dinlemek, sizlerin görüş, öneri, talep, beklentilerini dinlemek ve bunları not etmek için geldik. AK Parti, Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde 2001 yılında artık Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak çıkışıyla milletin içinden, milletin talep ve beklentilerinden doğan bir parti, bir dava hareketi. Bizim siyaset anlayışımızın temel dayanağı aziz milletimizdir şiarıyla hep hareket ettik bu zamana kadar. Sivil toplum kuruluşlarımızı güçlendirdik, onların karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almalarını sağlamaya gayret ettik. 20 yıl boyunca da hep hayata geçirdiğimiz eser ve hizmetleri hem de hak ve özgürlükler anlamındaki o reform niteliğinde yenilikleri bu anlayışla hayata geçirdik. Yüzümüz hep millete dönük oldu. İstikametimizi hep milletin talep ve beklentilerine göre belirledik. Son 20 yılda da en büyük demokrasi ve kalkınma hamlelerini hayata geçirdik' diye konuştu.

YERLİ VE MİLLİLİK YÜZDE 80
AK Parti iktidarında savunma sanayide yerlilik ve millilik oranının arttığına dikkat çeken Uygur, 'Heybemiz dolu bir vaziyette Türkiye Yüzyılı'nın kapılarını ardına kadar açıyoruz. Biraz önce ifade ettik. Hep reformlarımızı, eserlerimizi, hizmetlerimizi, icraatlarımızı, milletin beklentilerine göre hayata geçirdik diye. İşte bunlar ne? Geriye doğru kısaca bakarsak, bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Sakarya'daydı. Hep yerli ve milli savunma sanayi diyoruz. AK Parti iktidara geldiğinde yüzde 80 olan savunma sanayide dışa bağımlılığımız, bugün itibariyle tam tersi duruma gelmiş oldu. Yerlilik ve millilik oranımız yüzde 80, kızıl elmasıyla, fırtına obüsüyle bugün ki hayata geçirdiğimiz yeni nesil fırtına obüslerimizle, İHA'mızla, SİHA'mızla, akıncımızla, kızıl elmamızla artık yerli ve milli savunma sanayi anlamında daha güçlü bir Türkiye var' şeklinde konuştu.

EYT'Yİ ÇÖZDÜK
EYT ile yerli ve milli otomobil meselesini de çözdüklerini anlatan Uygur, 'EYT meselemiz var. Bunu da işte toplumumuzu en geniş şekilde bu konuda çözüm bekleyenleri en geniş şekilde kapsayacak şekilde yaş sınırı olmadan bu meseleyi çözdük. Sözleşmeliye kadro meselesini yine milletimizin beklentisi doğrultusunda sonuçlandırdık. Türkiye'nin en büyük sosyal konut hamlesini geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı. Onu hayata geçirdik. Şimdi orta gelir düzeyindeki vatandaşlarımızın bu noktadaki ihtiyaçlarını giderecek yeni bir sosyal konut hamlesini hayata geçirdik. İnşallah 2023 yılının ilk çeyreğinde Karadeniz'deki keşfettiğimiz doğal gazımızı artık milletimiz kullanmaya başlayacak. Eskişehir'de Devrim Otomobili ile başlayan fakat birtakım nedenlerden dolayı devam edemeyen o rüyamız, geçtiğimiz 29 Ekim'de hayata geçti. Yerli ve milli otomobilimizi, akıllı cihazımızı hayata geçirdik' ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE LİDER KONUMUNDA
'Artık her alanda güçlü ve büyük Türkiye var' diyen Uygur, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 'Artık uluslararası alanda uluslararası diplomasiye yön veren küresel bir güç, lider konumunda olan bir Türkiye var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki o arabulucu rolümüz bütün dünyanın taktirle karşıladığı hem tahıl koridor anlaşmamız hem esir değişimi anlaşmamız bütün dünyada taktirle takip edildi. Artık her alanda güçlü ve büyük Türkiye var. Yeni benimsediğimiz ekonomi modeliyle yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı rekor oranda büyüme ve ihracat gerçekleştiren bir Türkiye var.' Toplantı daha sonra basına kapalı şekilde devam etti. HM