Güvenç, 'Geçmiş yıllarda esnafımız çalıştığı zaman emeğini alabiliyordu. Bu yıllarda ise çalıştığı saatlere göre emeğini alamadıkları için meslekten uzaklaşma var' dedi.
Maliyetlerden dolayı meslekten uzaklaşma olduğunu dile getiren Güvenç, 'Geçinebilme seviyesi gerçekten sıkıntılı durumda. Asgari ücret güncellendi, her şeye de zam geldi. Biz şoförlerimize çalışma saatleri uzun olduğu için asgari ücretin üzerinde maaş veriyoruz. Esnafımız gerçekten sıkıntılı günler yaşıyor. Şu anda meslekten bir soğuma, uzaklaşma var. Maliyetlerden dolayı mesleğin yapılabilirliği kalmadı. Geçmiş yıllarda esnafımız çalıştığı zaman emeğini alabiliyordu. Bu yıllarda ise çalıştığı saatlere göre emeğini alamadıkları için meslekten uzaklaşma var' diye konuştu.

ZAM YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ
Güvenç, şu anda zam talepleri olmadığını belirterek, 'Maliyet tablosuna göz gezdirecek olursak, araç sigortalarına yüzde 200, kaskolara yüzde 250, lastiklere yüzde 300, yedek parçalara yüzde 80 oranında zam geldi. Biz geçen yıldan bu yana yüzde 100 zam alabildik. Eğer piyasa durağan şekilde devam ederse dayanabileceğimiz yere kadar zam yapmayı düşünmüyoruz. Çünkü vatandaşı da düşünmek zorundayız. Büyükşehir Belediyesi sağ olsun bize iyi bir yaklaşım yaptı. Biz Eskişehir'deki bütün minibüs güzergahlarında bir güncelleme talep ettik. Talep ettiğimiz güncellemeler gerçekleşirse 'kazan kazan' taktiğini uygulayarak sirkülasyonu artırarak kazanma derdindeyiz' dedi.