Osmangazi Üniversitesi Sahası’nda bakım çalışmaları sona erdi ve saha önümüzdeki günlerde kullanıma açılacak. Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Abdurrahman Temel Futbol Sahası, Üniversite Evleri Sahası ve Muttalip Sahalarında çalışmalarını sürdüren Süper Amatör takımlarından mevcut saatlerini boşaltıp Osmangazi Üniversitesi Futbol sahasına geçmek isteyen takımların 20 Ekim mesai bitimine kadar dilekçe ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini belirtti.

DSİ’den bir galibiyet daha
DSİ’den bir galibiyet daha
İçeriği Görüntüle

Öte yandan 1. Amatör Küme ekipleri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Kalın’a seslenerek bu duruma tepki gösterdi. Çoğu kulüp tarafından ortak bir metin ile karara tepki gösterildi. Açıklamada, “Aynı imkânın 1. Amatör Lig kulüplerine tanınmaması kulüpler ve sporcular arasında ciddi bir eşitsizlik ve ayrımcılık oluşturmaktadır. Amatör futbolun temel amacı olan gençlerin spora katılımı, fırsat eşitliği ve kulüpler arası adil rekabet ilkeleriyle bağdaşmayan bu uygulamanın, camiamızda rahatsızlık yarattığını özellikle belirtmek isteriz” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın devamı şu şekilde; “Amatör Lig'de mücadele eden kulüpler, kısıtlı imkânlarla spora emek veren gönüllü yapılardır. Bu kulüplerin saha kullanımında dışarıda bırakılması, hem antrenman planlarını zorlaştırmakta hem de ligler arası gereksiz bir ayrım algısı yaratmaktadır. Bu nedenle, Osmangazi Üniversitesi Futbol Sahası'ndan faydalanma hakkının yalnızca Süper Amatör Lig takımlarına değil, 1. Amatör Lig kulüplerine de eşit şekilde tanınması hususunun değerlendirilmesi ve uygulamada gerekli düzeltmenin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.”

Muhabir: Samet Kılıç