Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, uzlaştırmanın Türkiye’de etkin bir şekilde uygulandığını vurgulayarak, insan odaklı ve onarıcı adalet anlayışının bir yansıması olduğunu söyledi. Tunç, bu yöntemin dostane, düşük maliyetli ve makul sürede ihtilafları çözdüğünü belirterek, adalete erişimi kolaylaştırdığını, yargı yükünü azalttığını ve mağdurun zararını hızla giderdiğini ifade etti.

Hastanelerde hijyen için QR kod dönemi başlıyor
Hastanelerde hijyen için QR kod dönemi başlıyor
İçeriği Görüntüle

Bakan Tunç, failin suçtan doğan sorumluluğunu kabul etmesinin sağlandığını da belirterek, 1 Ocak 2017’den bu yana uzlaştırma kapsamında 2 milyon 345 bin 914 dosyanın müzakere edildiğini, 1 milyon 947 bin 140 dosyada anlaşma sağlandığını ve uzlaşma oranının yüzde 83’e ulaştığını açıkladı.


Adalet Bakanı, Adalet Bakanlığı’nın reform iradesini koruyarak alternatif çözüm yöntemlerini geliştirmeye devam edeceğini belirtirken, “Hukukun üstünlüğünü esas alan, gecikmeyen ve öngörülebilir bir adalet sistemi vizyonuyla kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İGF