PİAR Araştırma tarafından gerçekleştirilen “2. Görev Yılı Memnuniyet Ölçümü” araştırmasının sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı. Türkiye genelinde 30 büyükşehir ve 150 ilçede ağustos ve eylül aylarında yapılan araştırmada, vatandaşların belediye hizmetlerine ilişkin değerlendirmeleri ele alındı.
Araştırma kapsamında katılımcılara, “Seçildiği günden bugüne 2 yıllık performansını değerlendirdiğinizde belediye hizmetlerinden memnun musunuz?” sorusu yöneltildi. Alınan yanıtlar doğrultusunda Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, yüzde 60,7 memnuniyet oranına ulaştı.
Tepebaşı Türkiye Genelinde Üst Sıralarda
Açıklanan sonuçlara göre Ahmet Ataç, “2026 Yılı Türkiye’nin En Başarılı Büyükşehir İlçe Belediyeleri” araştırmasında Türkiye genelinde ikinci sırada yer aldı. Ataç, ağustos ayında duyurulan önceki araştırmada ise İç Anadolu Bölgesi’nin en başarılı ilçe belediye başkanı olarak gösterilmişti. Yeni sonuçlarla birlikte Tepebaşı Belediyesi, vatandaşların hizmet memnuniyetini ölçen araştırmada bir kez daha öne çıktı.
Araştırma 30 Büyükşehir ve 150 İlçede Yapıldı
PİAR Araştırma’nın çalışması, ağustos ve eylül aylarında 30 büyükşehir ile bu şehirlerdeki 150 ilçeyi kapsadı. Araştırmada, belediye başkanlarının iki yıllık görev sürecindeki performanslarına ilişkin seçmen değerlendirmeleri esas alındı. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yüzde 60,7’lik memnuniyet oranıyla elde ettiği sonuç, araştırmanın açıklanan verileri arasında yer aldı.

“Masa başında değil, hayatın tam merkezindeyiz”
Araştırma sonuçlarını değerlendiren Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, belediyeciliği sadece fiziki yatırımlardan ibaret görmediklerini, önceliklerinin insanlara dokunmak ve yaşamın her alanında yurttaşların yanında olmak olduğunu belirtti. Ataç, “Bu başarı yalnızca şahsımın değil, Tepebaşı halkının ve özveriyle çalışan belediye ailemizin ortak gururudur. Hiçbir zaman halktan uzak, masa başında bir yönetim anlayışını benimsemedik. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana sokakta,
pazarda, mahallelerde; hayatın tam merkezindeyiz. Esnafımızla, gençlerimizle, çocuklarımızla, yaş almış büyüklerimizle ve desteğe ihtiyaç duyan yurttaşlarımızla bir aradayız. Vatandaşlarımızla kurduğumuz doğrudan bağ, çalışma azmimizin en büyük kaynağıdır. Bu memnuniyet, doğru bildiğimiz yolda kararlılıkla ilerlememiz için bize güç veriyor” dedi.

