Ertorun, “O günlerde sadece bir hükümet değil; inançları, kimlikleri ve hayalleriyle milyonlarca insan baskı altına alınmıştır. Eğitim hakkı engellenen genç kızlarımız, katsayı adaletsizliğiyle geleceği elinden alınan öğrencilerimiz ve inancı nedeniyle ötekileştirilen kadınlarımız bu sürecin en ağır bedelini ödemiştir” dedi.
Kadın kolları başkanı, AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana vesayetle mücadeleyi, milli iradenin üstünlüğünü ve temel hak ve özgürlüklerin teminat altına alınmasını siyasetinin merkezine koyduğunu belirtti. Başörtüsü yasaklarının kaldırılması, katsayı adaletsizliğinin sona erdirilmesi ve inanç özgürlüğünün güvence altına alınmasının bu duruşun somut örnekleri olduğunu ifade etti.
Ertorun, 28 Şubat’ın demokrasinin korunması ve millet iradesine sahip çıkılması gerektiğini öğrettiğini belirterek, “Güçlü Türkiye, güçlü kadınlarla ve güçlü bir demokrasiyle mümkündür” mesajını verdi.




