Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Yeşil Bursa Roman Dernekleri Federasyonu iş birliğinde gerçekleştirilen Bursa Roman Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Şenliğe, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi, belediye yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Atatürk Kent Ormanı'nda Roman Rüzgârı Esti
Etkinlik alanına gelen vatandaşlar, rengarenk kıyafetleri ve neşeli tavırlarıyla adeta Roman kültürünü yaşattı. Gün boyu süren müzik ve dans gösterileri, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Sahne alan şarkıcı Emre Övek’in hareketli şarkıları eşliğinde Roman vatandaşlar coşku dolu dakikalar geçirdi.
Çocuklara Özel Eğlence Alanları Kuruldu
Şenlikte yalnızca büyükler değil, çocuklar da unutulmadı. Alana kurulan şişme oyun grupları ve ikram stantları, minik misafirlerin keyifli vakit geçirmesini sağladı. Aileler de çocuklarıyla birlikte günün tadını doyasıya çıkardı.
"Neşe ve Gülümseme Roman Kültürünün En Güzel Yansıması"
Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi, etkinlikte yaptığı konuşmada katılımcılara Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in selamlarını iletti. Roman vatandaşların neşesi ve hayata pozitif bakışının tüm topluma örnek olması gerektiğini vurgulayan Direkçi, bu kültürel zenginliğin korunmasının önemine dikkat çekti.
“Projelerle Herkese Dokunacağız”
Direkçi, Başkan Bozbey’in Roman toplumuna özel bir hassasiyetle yaklaştığını belirterek, şunları kaydetti:
“Sizlere ve tüm halkımıza dokunacak çok önemli projeler gerçekleştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Neşenizin, renginizin ve müziğinizin hiç bitmemesini diliyorum.”