Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Halk Evi Binası Rekonstrüksiyon Yapım İşi kapsamında kent ulaşımını etkileyecek yeni bir düzenlemeye gidiyor. Çalışmalar nedeniyle Sivrihisar-1 Caddesi'nin Sakarya-1 Caddesi ile Gazi Yakup Satar Caddesi arasında kalan bölümü, otogar yönünde araç trafiğine kapatılacak.

Uygulama 16, 17, 18 ve 19 Ağustos 2026 tarihlerinde geçerli olacak.
TOPLU TAŞIMA GÜZERGÂHLARI DEĞİŞECEK
Trafik düzenlemesi nedeniyle bazı toplu taşıma araçlarının güzergâhlarında da geçici değişiklik yapılacak.
Bu kapsamda Siyah 2, Kırmızı 2, Siyah 8, Kırmızı 8, Siyah 10, Siyah 19, Siyah 23, Siyah 51, Kırmızı 51, Siyah 69, Siyah 79, Kırmızı 79 ve Siyah 82 numaralı hatların Odunpazarı yönündeki güzergâhları düzenlemeden etkilenecek.
BAZI DURAKLAR KULLANILAMAYACAK
Çalışmalar süresince mevcut güzergâhta bulunan 77 ve 78 numaralı duraklar geçici olarak hizmet dışı kalacak. Bu durakları kullanan yolcuların ulaşımını sürdürebilmesi için 1475, 184 ve 185 numaralı alternatif duraklar kullanılacak. Öte yandan bölgede hizmet veren 12-14 numaralı minibüslerin güzergâhında da geçici değişikliğe gidilecek.

SÜRÜCÜLERE ALTERNATİF GÜZERGÂH UYARISI
Trafik akışının çalışma süresince Zübeyde Hanım Bulvarı, Gazi Yakup Satar Caddesi ve Sivrihisar-1 Caddesi çevresindeki alternatif güzergâhlar üzerinden sağlanması planlanıyor.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, sürücü ve yolcuların ulaşımda sorun yaşamaması için 16-19 Ağustos tarihleri arasında seyahat öncesinde güncel güzergâh ve durak bilgilerini kontrol etmelerini istedi.
Çalışmaların tamamlanmasının ardından yol ve toplu taşıma düzeninin mevcut güzergâh üzerinden yeniden sağlanması planlanıyor.



