Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Özcan, parti binasında yaptığı açıklamada Atatürk Stadyumu tartışmaları üzerinden AK Parti’yi eleştirdi. Özcan, ekonomik kriz ve TÜİK verilerine de değinerek Eskişehir’e yapılan yatırımların içeriğini ve siyasetçilerin etkisizliğini sorguladı.
ATATÜRK’E OLAN KARŞITLIĞINIZ NEDİR?
Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Özcan, ismi değiştirilen Atatürk Stadyumu ile ilgili, “Rahmetli Fethi Heper hocamızın ismini stadyuma vererek Eskişehir’de bir algının önüne geçmek istediler. Fethi Heper Eskişehir için çok kıymetli ve müstesna bir isimdir. Kimsenin Fethi Heper hocanın ismiyle ilgili bir sıkıntısı olamaz. Ancak bu ismin konması bile Eskişehir’de bir algıyı yönetmek üzere yapılmış bir iştir. Adalet ve Kalkınma Partisi, Eskişehir’de bugüne kadar 700 küsür milyar liralık yatırım yaptığını söylüyor. Fakat bu yatırımların hiçbirinin üzerinde Atatürk adı yoktur. Kimsenin hocanın ismine itirazı yok. Ama siz Atatürk Stadyumu’nu kaldırıp Sazova’ya taşıdığınızda, o stadyumun Anadolu Üniversitesi’nin parasıyla yapıldığını da biliyoruz. Atatürk’ün adını niye değiştirdiniz? Atatürk’e olan bu karşıtlığınız nedir? Üstüne üstlük bunu en çok savunanlardan biri, Atatürkçülüğü önüne koyarak bir siyasi partiden seçilip ardından başka bir siyasi partiye geçmiş bir arkadaş. Ama Eskişehir bunu unutmayacak. Hani bir laf vardır: ‘Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz’ Bunun hesabını Eskişehir halkı sandıkta size sorar” diye konuştu.
HALKIN SORUNUNU GÖRMÜYORLAR
Ekonomi ve emekli maaşları konusuna da değinen Özcan, “TÜİK 3-4 gün sonra Haziran ayı enflasyonunu açıklayacak. Yılbaşında maaşlarına zam alan memur, işçi, emeklinin aldığı maaş çoktan eridi. Ocak’tan bu yana maaşlarda yüzde 40-45 erime var. TÜİK, yüzde 1, yüzde 1,5 gibi rakamlar açıklıyor. TÜİK dese ki ‘Haziran ayı enflasyonu yüzde 50 oldu, maaşlara da ortalama yüzde 70 zam yapacağız’ emin olun, bir emekli olarak benim hayatımda hiçbir şey değişmeyecek. Bugün çarşıda, pazarda, emeklimiz vitrine bile bakamıyor. Ayda bir kez, maaş aldığı hafta pazara çıkabiliyorsa şükrediyor. Bu milletvekillerinin anlatacak hiçbir şeyi kalmamıştır. 22 bin lira asgari ücretle çalışan bir işçinin maaşı 15-16 bin liraya inmişse ve ‘Asgari ücrete ara zam yapmayacağız’ diyorlarsa, bu halktan kopmak demektir. Halkın sorununu görmemek, vatandaşın derdini umursamamak demektir. Çünkü çok küçük bir zümre, lüks ve şatafat içinde, bu fiyatlardan habersiz yaşıyor” dedi.
SİYASİ MÜDAHALEYE DÖNÜŞTÜ
Özcan, CHP içinde yaşanan hukuki süreçlerin siyasi müdahaleye dönüştüğünü söyleyerek, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçmişte yaptığı bir kongreyle ilgili mutlak butlan denen bir karar uygulanacak mı, uygulanmayacak mı, göreceğiz. Siyasi partiler demokrasilerin temel taşıdır. Bugün CHP’ye yapılan, yarın başka bir partiye yapılabilir. Bu, siyasi partinin iç işlerine karışmaktır ve yanlıştır. CHP’nin yükselişini görenler, önünü kesmek için operasyonlar çekiyor. Türk siyaseti ve hukuku açısından son derece yanlış ve gereksiz buluyorum. Bugün ona yapılan, yarın bize de yapılır” dedi.