Son günlerde Türkiye'nin farklı şehirlerinde görülen iri çekirgeler, Bilecik'te de dikkat çekti. Balkanlar üzerinden ülkeye giriş yaptığı belirtilen çekirgeler, kent merkezinde ve ilçelerde vatandaşlar tarafından görüntülendi.

Evlerin Balkonlarına ve Bahçelerine Konuyorlar

İlk olarak Bilecik merkezde Kayı Boyu, Orhangazi ve İstasyon mahalleleri ile Yüksek Hızlı Tren (YHT) mevkiinde görülen çekirgelerin, evlerin balkonlarına, bahçelerine ve duvarlarına konduğu gözlemlendi. Beklenmedik görüntüler karşısında şaşkınlık yaşayan vatandaşlar, o anları cep telefonlarıyla kayıt altına aldı.

Bilecik'te örtü yangını ormana sıçramadan söndürüldü
Bilecik'te örtü yangını ormana sıçramadan söndürüldü
İçeriği Görüntüle

Söğüt'te de Görüntülendi

Dev çekirgelerin daha sonra Söğüt ilçesinde de görülmesiyle birlikte sosyal medyada çok sayıda fotoğraf ve video paylaşılmaya başlandı. Kentte kısa süreli tedirginliğe neden olan çekirgelerin farklı noktalarda görülmeye devam ettiği belirtildi.

Kaynak: HA