Denetim ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından adaylar konuşmalarını gerçekleştirdi. Adayların konuşmalarının ardından seçime geçildi.
25. YILDA 25 PROJE
Vakfın 25. Yılında 25 projeyi hayata geçireceklerini dile getiren Sibel Erenoğlu, 'Öncelikle 25 yıl içerinde görev alan yönetim kurulu üyelerinin katıldığı istişare kurulunu oluşturacağız. Bu projeyle kargaşa ortamını ortadan kaldırmak istiyoruz. Kapıları herkese açık bir vakıf oluşturmayı hedefliyoruz. Tüm arşivimizin yer alacağız bir kütüphaneyi yapacağız. Önemli bir yemek kültürüne sahibiz yemek kültürü dünyaya tanıtacak, farklı dillerde de yayınlanacak bir kitabın oluşturmayı sağlayacağız. Spor turnuvaları gerçekleştireceğiz. Size söz veriyorum bu turnuvalarda sizlerle beraber futbol oynayacağım. Hedefimiz birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek olacak. 25'inci yılda 25 proje ile göreve hazırız' şeklinde konuştu.
GÜVEN VE HUZURU SAĞLAYACAĞIM
20 yıl boyunca vakfa hizmet verdiğine dikkat çeken Orhan Özkır, yönetim kurulunun ısrarıyla yeniden aday oldum. Güven, huzur ortamını ve vakfımızın yeniden sevilmesini sağlayacağıma söz veriyorum. Makine ayarlarına yeniden döndüreceğim' diye konuştu.
BİRLİK VE BERABERLİK KAZANACAK
Seçimi kazansa da kazanmasa da hizmet vereceğine vurgu yapan Veli Görkem Pala, 'Kavga ve davanın değil eğitim ve kültürün konuşulduğu bir vakıf için adayım. Yeni sözler söylemek gerekiyor. Ortak hedefimiz birlik ve beraberliktir. Hedefimiz aynı ise ayrışmak anlamsızdır. Bir araya gelerek büyüyeceğiz. Kavganın olduğu yerde birlik olmaz. Hiçbir hesaplaşmanın tarafı olmayacağım söz veriyorum. Birlik ve beraberliğimiz kazanacak kaybeden olmayacak' sözlerini kaydetti.
Öte yandan gerçekleşen seçimde oyların 293'ünü alan Dr. Veli Görkem Pala Emirdağlılar Vakfı'nın yeni başkanı oldu. Orhan Özkır Veli Görkem Pala'ya en yakın oyu alan isim oldu. Özkır 257 oyda kalırken, Sibel Erenoğlu ise 70 oyda kaldı.
Veli Görkem Pala başkanlığında yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:
'Ceylan Yavuz, Mesut Donmaz, Aslıcan Özgür İleri, Fatih Koca, Mehmet Kahya, Mustafa Karakuş, Diğdem Adıgüzel, Anıl Özel, Ümit Alan, Kenan Karaca, Habib Umutoğlu, Belger Biçer. Disiplin Kurulu: Yusuf Sudurağı, Harun Köksal, Gürbüz Seven.'


