Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 199 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün merkez teşkilatına 1.550 yeni kadro tahsis edildi.

Takımın başında Uzan olacak
Takımın başında Uzan olacak
İçeriği Görüntüle

Yeni kadroların dağılımı şöyle:

  • 925 Başmüfettiş
  • 200 Merkez Emniyet Müdürü
  • 425 Emniyet Amiri
  • Taşraya 4 bin 700 yeni kadro

Düzenleme kapsamında teşkilatın taşra birimleri için de 4 bin 700 kadro ihdas edildi.

Taşra teşkilatındaki kadrolar ise şu şekilde belirlendi:

  • 500 Bilgisayar İşletmeni
  • 4 bin 200 Emniyet Amiri
  • Toplam sayı 6 bin 250 oldu

Merkez ve taşra teşkilatları için oluşturulan kadroların toplamı 6 bin 250 olarak açıklandı. Yeni kadroların, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün teşkilat yapısının güçlendirilmesi ve personel ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak oluşturulduğu belirtildi. Düzenleme, 9 Ağustos 2026 tarihli ve 33335 sayılı Resmî Gazete’de yayımlandı.

"Emniyet Genel Müdürlüğüne Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, EGM'ye, merkez teşkilatı için 925 başmüfettiş, 200 merkez emniyet müdürü, 425 emniyet amiri, taşra teşkilatı için de 500 bilgisayar işletmeni ile 4 bin 200 emniyet amiri kadrosu ihdas edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ