Aralarında Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan örgüt lideri Kenan Özcan’ın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Suç örgütünün 250 bin TL karşılığında tetikçi tuttuğu da ortaya çıktı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Nilüfer ilçesinde bir iş yerinin ortaklarına yönelik silahlı saldırı hazırlığını deşifre etti. Bu kapsamda iki şüpheli, üzerlerinde bir adet ruhsatsız tabanca ve altı fişek ile birlikte yakalandı.

Yapılan teknik ve fiziki takipler sonucu, örgüt lideri Kenan Özcan’ın, yöneticilerinden A.K. aracılığıyla talimat verdiği belirlendi. A.K.'nin, örgüt üyeleri S.D. ve A.A.A.'ya 250 bin TL karşılığında silahlı saldırı organize etmeleri yönünde emir verdiği tespit edildi. Bursa merkezli yürütülen operasyonda İstanbul, Hatay, Mersin, Antalya ve Eskişehir illerine eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyon kapsamında S.D., A.A.A., B.M., M.K., A.N.D., M.M., M.K.A., M.A., T.G., E.Ö. ve E.T. isimli 11 şüpheli gözaltına alındı.

Afyon'da FETÖ firarisi yakalandı
Afyon'da FETÖ firarisi yakalandı
İçeriği Görüntüle

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından mevcutlu olarak adliyeye sevk edildi.

Emniyet yetkilileri, kamu düzenini tehdit eden organize suç örgütlerine karşı mücadelelerinin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ