Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ), kent merkezi ve kırsal mahallelerde içme ve kullanma suyu altyapısını güçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, kırsal mahallelerin su ihtiyacını karşılamak ve su arz güvenliğini artırmak amacıyla 2025 yılında 24 adet yeni su deposu hizmete alındı.
ESKİ’den Kırsal Mahallelere 24 Su Deposu Yatırımı
ESKİ ekipleri tarafından yerleştirilen depolar, artan nüfus ve mevsimsel tüketim değişikliklerine karşı altyapıyı daha dayanıklı hâle getiriyor. Uzun ömürlü ve sağlam yapılarıyla kırsal mahallelerin içme ve kullanma suyu ihtiyacına önemli katkı sağlayan depolar, suya erişimi daha düzenli ve güvenli hale getiriyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Başkan Ayşe Ünlüce’nin, iklim değişikliği ve nüfusa bağlı olarak artan su talebine karşı doğal kaynakları koruyan sürdürülebilir altyapı hedefi doğrultusunda 2026 yılında da yatırımların kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.


