Odunpazarı ilçesi Ihlamurkent Mahallesi’nde bulunan TOKİ Ihlamurkent 1. Etap Konutları’ndaki çocuk parkı ve çevresindeki toprak kayması, site yönetimi ve sakinler için ciddi bir sorun haline geldi. Konutlar yönetiminde görevli Azmi Sert, eskiyen park oyuncakları ve Gökçeada Sokak’taki toprak kaymasıyla ilgilenilmesini talep ettiklerini söyledi.

TOKİ Ihlamurkent’te Park Oyuncakları Tehlikeli Hale Geldi
Sert, “17 yıldır burada oturuyoruz. Park ve oturakların bakımı için belediyeye 2-3 kez dilekçe verdim, ama herhangi bir sonuç alamadım” dedi. Parkta bulunan kaydırağın bitimindeki demirin, çocukların kayması durumunda yaralanmaya sebep olabileceğine dikkat çeken Sert, oturak tahtalarının da kırıldığını belirtti. Toprak kaymasıyla ilgili olarak Sert, “Gökçeada Sokak’ta 2009 yılında belediye tarafından dikilen korkuluklar eğim verdi ve toprak yavaş yavaş kayıyor. Belediyenin buraya daha çok hizmet götürmesi gerekiyor, ama komşularımızla birlikte oldukça mağdur durumdayız” ifadelerini kullandı.
Sert, belediyeden destek alamadıklarını vurgulayarak, “TOKİ’den devralındığında park zaten vardı. Oturakları kendim boyadım, yaptırdım; yarısını da yeni aldık ama yine çürüdü. Belediyeden park ve oyuncak desteği istedik, ama site içi olduğu gerekçesiyle hiçbir şey yapılmadı. Çocukların zarar görmemesi için kaydırağı kesmeyi düşündük. Bu karar, yönetici arkadaşlarla birlikte aldığımız bir karardır” dedi. Site sakinleri, yıllardır devam eden bu sorunların acilen çözülmesini beklerken, yetkililerden daha aktif bir müdahale talep ediyor.
            
            
                            
                            
                            


