Eskişehir’de İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 21-28 Temmuz 2025 tarihleri arasında kent genelinde yoğun trafik denetimleri gerçekleştirdi. Eskişehir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, trafik güvenliğini sağlamak ve kural ihlallerini en aza indirmek amacıyla yürütülen çalışmalarda toplam 19 bin 664 araç ve sürücünün kontrol edildiği bildirildi.

Denetimlerde;

3.114 yük taşımacılığı,

629 yolcu taşımacılığı,

795 motosiklet,

ve 6.721 farklı kontrol türü olmak üzere çok yönlü incelemeler yapıldı.

Ayrıca ekipler, 2 bin alkol testi ve 6 bin 405 emniyet kemeri kontrolü gerçekleştirdi. Denetimler sonucunda;

208 araç trafikten men edildi,

43 sürücünün ehliyetine el konuldu, toplamda 4 bin 404 trafik cezası uygulandı.

Hafta boyunca kent genelinde yaşanan trafik kazalarına da dikkat çeken yetkililer, 70 maddi hasarlı, 75 yaralanmalı ve 1 ölümlü trafik kazasının meydana geldiğini açıkladı.

İşte Eskişehir'de 2 Ağustos 2025 altın fiyatları
İşte Eskişehir'de 2 Ağustos 2025 altın fiyatları
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, özellikle hız, alkol ve emniyet kemeri gibi temel trafik kurallarına uyulmasının hayati önem taşıdığına vurgu yaparak, denetimlerin kesintisiz sürdürüleceğini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ