Eskişehir'de geleneksel hale gelen Arabasız Pazar etkinliği kapsamında, vatandaşlar bu ay da araçlardan uzak bir şehir deneyimi yaşayacak. Etkinlik kapsamında Atatürk Bulvarı'nın belirli bölümü, 26 Temmuz 2026 Pazar günü araç trafiğine kapatılarak yayalara ayrılacak.

Etkinlik Akşam Saatlerinde Yapılacak

Yaz döneminde akşam saatlerinde artan araç yoğunluğu nedeniyle Arabasız Pazar uygulamasının bu ay farklı saatlerde gerçekleştirileceği bildirildi.

Etkinlik, 16.00 ile 22.00 saatleri arasında Atatürk Bulvarı'nda yapılacak. Araç trafiğine kapatılacak alanın, Dr. Sadık Ahmet Bulvarı ile MMM Migros arasındaki tek yönlü yaklaşık 700 metrelik bölüm olduğu belirtildi.

Vatandaşlara Yürüyüş ve Bisiklet Çağrısı

Yetkililer, etkinlik alanına ulaşımda toplu taşıma, bisiklet veya yürüyüş gibi alternatif ulaşım yöntemlerinin tercih edilmesini istedi.

Eskişehir'de kuşlara yardım ederken çevre kirliliği oluştu!
Eskişehir'de kuşlara yardım ederken çevre kirliliği oluştu!
İçeriği Görüntüle

Arabasız Pazar ile kent yaşamında farklı ulaşım alışkanlıklarının desteklenmesi, daha hareketli ve çevre dostu bir şehir anlayışının yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ