Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi destekleyen ve sosyal dayanışmayı güçlendiren projeleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Belediyeye ait atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması kapsamında Mihalıççık ilçesinde üretilen 10 ton kuru soğan, dar gelirli vatandaşlara ulaştırılmak üzere dağıtıma başlandı.

Eskişehir'de müjde: Festivallerin yeni merkezi olacak!
Eskişehir'de müjde: Festivallerin yeni merkezi olacak!
İçeriği Görüntüle

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Tarıma Kazandırılması” projesiyle, ilçelerdeki belediyelerle iş birliği içinde üretim yapılıyor. Bu üretimden elde edilen ürünlerin yüzde 10’u Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne teslim ediliyor.

Kent Lokantaları ve Aşevleri’ne de dağıtılacak

Bu yıl Mihalıççık Belediyesi’nden teslim alınan 10 ton kuru soğanın, 6,5 tonu Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak. Kalan 3,5 tonu ise Kent Lokantaları ve Aşevleri’nde değerlendirilerek halka sunulacak. Projeyle hem atıl araziler tarıma kazandırılıyor hem de üretilen gıdalar sosyal yardımlaşma çerçevesinde halkla buluşturuluyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Üretmenin, paylaşmanın ve dayanışmanın gücüyle daha güzel bir Eskişehir için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ