Eskişehir'de husumetli grupların kavgası kanlı bitti!
Eskişehir'de husumetli grupların kavgası kanlı bitti!
İçeriği Görüntüle

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde birkaç gün önce yaşanan olayda, Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okulun eski öğrencisi olduğu belirtilen Ömer Ket isimli saldırgan pompalı tüfekle okulda dehşet saçmıştı. Daha önce okulun öğrencisi olan ve 1 yıl eğitim aldıktan sonra açık öğretim lisesinde eğitimine devam eden Ömer Ket'in okulun sanal medya hesaplarına tehdit mesajları attığı belirtildi. Saldırganın mesajında, "Hazır olun birkaç gün sonra saldırı olacak" dediği görüldü. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Şanlıurfa Siverek Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okulun eski öğrencisi olduğu belirlenen Ö.K. tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda, 10 öğrenci, 4 öğretmen, 1 polis, 1 kantin işletmecisi vatandaşımız yaralanmış, saldırıyı gerçekleştiren şahıs, olayın ardından aynı silahla intihar etmiştir" denildi.

Türkiye'yi ayağa kaldıran olayda, Eskişehir’de de eğitimciler, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki liseye silahlı saldırının ardından iki günlük iş bırakma kararı aldı. Bugün Ahmet Sezer Ortaokulu arkasından Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüyen eğitimciler 'okullar güvensiz, gelecek tekinsiz' pankartları açtı.

EĞİTİMCİLER YARIN DA YÜRÜYECEK

Ayrıca Eğitim İş Eskişehir Şubesinden yapılan açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Eğitim İş olarak 15-16 Nisan'da 2 gün süreyle iş bırakıyoruz. 16 Nisan 2026 Perşembe günü Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı önünde olacağız. Ankara'da düzenlenecek eyleme katılmak isteyen üyelerimizin 15 Nisan 2026 Çarşamba günü 12.00'ye kadar 0 (505) 643 97 93 numaralı telefonla iletişime geçmeleri gerekmektedir."

Kaynak: HABER MERKEZİ