Eskişehir'in ilçesinde yoğun kar hayatı felç etti
Eskişehir'in ilçesinde yoğun kar hayatı felç etti
İçeriği Görüntüle

​Şehir içi ulaşımı kolaylaştırmak ve karbon ayak izini azaltmak amacıyla yaygınlaşan paylaşımlı bisiklet uygulamaları, bazı kullanıcıların duyarsız davranışları nedeniyle sorun haline gelmeye başladı.

​Eskişehir’in en işlek noktalarından biri olan Arifiye Mahallesi Belediye Sokak’ta objektiflere yansıyan görüntüler, "bu kadarına da pes" dedirtti. Kullanım sonrası nizami bir şekilde park edilmek yerine, kaldırımlara ve yol kenarlarına gelişigüzel devrilen bisikletler, bölge sakinlerinin tepkisini çekti.

​Özellikle yağışlı havada çamur içerisinde yatan ve yayaların geçiş güzergahını kapatacak şekilde bırakılan araçlar, hizmetin amacına gölge düşürdü. Çevredeki vatandaşlar, kamu yararına sunulan bu hizmetlerin sürdürülebilirliği için kullanıcıları daha bilinçli olmaya ve ortak kullanım araçlarına sahip çıkmaya davet etti.

Kaynak: Haber Merkezi