Anadolu Üniversitesi’nde “Sınıf Konseri” Ozan Evrim Tunca tarafından organize edilen etkinlik, Anadolu Üniversitesi Koral Çalgan Salonu’nda gerçekleştirildi. Konserde ortaokul seviyesinden mezuniyet aşamasına kadar 6 viyolonsel öğrencisi ile seçmeli ders kapsamında eğitim alan 7 öğrenci ilk kez sahne deneyimi yaşadı.
Etkinlikte Sir Edward Elgar ve Claude Debussy gibi bestecilerin eserleri seslendirilirken, konserin öğrencilerin sahne pratiği kazanması açısından önemli bir eğitim süreci olduğu vurgulandı.
Etkinliği düzenleyen Ozan Evrim Tunca, konserlerin amacının öğrencileri sahne hayatına hazırlamak olduğunu belirterek, “Sahne tozu yutmak, sadece performans değil; heyecan yönetimi ve izleyiciyle iletişim kurmayı da kapsayan bir süreçtir” ifadelerini kullandı.
Konserde ayrıca, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Tunca’nın babası için öğrenciler tarafından özel bir eser seslendirilerek duygusal anlar yaşandı.



