Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Eskişehir Uluslararası Gürer Aykal Orkestra Şefliği Yarışması ikincisi Hancheng Guo yönetiminde ve piyanist Eren Yahşi’nin solistliğinde konser verdi. Günler öncesinden biletleri tükenen konser, sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.
Konserde Sibelius ve Chopin eserleri seslendirildi
Konserin ilk bölümünde J. Sibelius’un “Valse triste” adlı eseri ile F. Chopin’in 1. Piyano Konçertosu seslendirildi. Sibelius’un 1903 yılında tiyatro müziği olarak bestelediği “Valse triste”, vals ritmi içindeki hüzünlü anlatımıyla öne çıkarken Chopin’in 1. Piyano Konçertosu, romantik dönem piyano repertuvarının önemli eserleri arasında yer aldı.
Piyano partisinin teknik gerekliliklerini lirik bir anlatımla buluşturan konçertoyu seslendiren Eren Yahşi ve orkestra, performanslarının ardından uzun süre alkışlandı. Alkışlar üzerine yeniden sahneye gelen Yahşi, iki kez bis yaptı.

Çaykovski’nin 5. Senfonisi büyük beğeni topladı
Konserin ikinci bölümünde P. I. Çaykovski’nin 5. Senfonisi seslendirildi. Bestecinin 1888 yılında tamamladığı eser, dört bölümlü yapısı ve bölümler boyunca farklı biçimlerde işlenen kader temasıyla öne çıkıyor.
Tematik bütünlüğü, zengin orkestrasyonu ve dramatik gelişimiyle romantik dönem senfonik müziğinin önemli örnekleri arasında gösterilen eser, orkestranın teknik becerisi ve yorumuyla sanatseverlerden uzun süre alkış aldı. Plaket takdiminin ardından konser sona erdi.

Genç orkestra şeflerine sahne deneyimi
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, 2026-2027 sanat sezonu boyunca Eskişehir Uluslararası Gürer Aykal Orkestra Şefliği Yarışması’nda dereceye giren şefleri konuk etmeyi sürdürecek. Programla genç şeflerin profesyonel sahne deneyimi kazanmalarına, sanatsal gelişimlerine ve farklı müzikal yaklaşımlarını sanatseverlerle buluşturmalarına katkı sağlanması hedefleniyor.
Orkestranın bir sonraki konseri, 16 Ekim 2026 Cuma günü saat 20.00’de Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. Lorenzo Castriota Skanderbeg yönetimindeki konserde, korno sanatçısı Volkan Kartal solist olarak sahne alacak.



