Şair Fuzuli Caddesi'ne bağlı ara sokaklardan birinde motosiklet ve bisikletlerin kaldırım üzerine park edildiği görüldü. Yan yana bırakılan araçlar, yayaların kullanım alanını önemli ölçüde daraltırken ortaya çıkan görüntü dikkat çekti.

Dev çekirge yine Eskişehir sokaklarında görüldü!
Dev çekirge yine Eskişehir sokaklarında görüldü!
İçeriği Görüntüle

YAYALAR GEÇİŞTE ZORLANDI

Kaldırımın büyük bölümünün işgal edilmesi nedeniyle vatandaşlar dar alandan geçmeye çalıştı. Bazı yayalar ise kaldırımı kullanamayınca yola inmek zorunda kaldı. Özellikle çocuklu aileler, yaşlılar ve bebek arabası kullanan vatandaşlar için geçiş daha da güçleşti.

KALDIRIM İŞGALLERİ SIKLAŞIYOR

Eskişehir'in farklı noktalarında zaman zaman motosiklet, bisiklet, araç ve çeşitli malzemelerin kaldırımları işgal ettiği görülüyor. Özellikle şehir merkezindeki dar kaldırımlarda yaşanan bu durum, hem yaya güvenliğini hem de günlük ulaşımı olumsuz etkiliyor.

PARK DÜZENLEMESİ TALEP EDİLİYOR

Vatandaşlar, motosiklet ve bisikletler için yeterli ve düzenli park alanlarının oluşturulmasının kaldırım işgallerini azaltabileceğini belirtiyor. Özellikle yoğun yaya trafiğinin bulunduğu bölgelerde yapılacak planlamalarla hem sürücülerin park ihtiyacının karşılanabileceği hem de kaldırımların yayalar tarafından güvenli şekilde kullanılabileceği ifade ediliyor.

Muhabir: Halide Tırnova Özkaya