Eskişehir’in Ertuğrulgazi Mahallesi’nde bir motosikletin kaldırıma park edilmesi, yaya güvenliği ve erişilebilirlik açısından sorun oluşturdu. Binaya ait giriş kapısının hemen yanındaki kaldırımda bulunan motosiklet, özellikle yaşlı ve engelli bireylerin geçişini zorlaştırıyor.
"KALDIRIM İŞGALLERİ CEZASIZ KALMASIN"
Kaldırımların yayalar için ayrılmış olmasına rağmen bu tür park ihlallerinin sıkça tekrarlandığını belirten mahalle sakinleri, yetkililerden denetimlerin artırılmasını talep ediyor. Kimi yurttaşlar, apartman girişine bu kadar yakın park edilen motosikletin hem güvenlik hem de tahliye açısından risk oluşturduğuna dikkat çekiyor.
Bölge halkı, kaldırım işgallerinin cezasız kalmaması ve düzenli denetimle bu tür uygulamaların önüne geçilmesi gerektiğini dile getiriyor.