Kent merkezinde yayalara ayrılan alanlarda motosiklet kullanımının yaygınlaşması dikkat çekiyor. Trafiğe kapalı olması gereken kaldırımlar ve yürüyüş yollarında ilerleyen motosikletler, yayaların hareket alanını daraltıyor.

Eskişehir'de personel sinir krizi geçirdi, Nüfus Müdürlüğü karıştı!
Eskişehir'de personel sinir krizi geçirdi, Nüfus Müdürlüğü karıştı!
İçeriği Görüntüle

Yoğun saatlerde risk artıyor

Özellikle yaya sirkülasyonunun yoğun olduğu saatlerde motosikletlerin bu alanlarda kullanılması, olası kazalara davetiye çıkarıyor. Aniden yayaların arasından geçen motosikletler, vatandaşları tedirgin ediyor.

Çocuklar, yaşlılar ve engelliler tehlikede

Vatandaşlar, çocuklar, yaşlılar ve engelli bireyler için durumun ciddi risk taşıdığını vurguluyor. Yayalar, denetimlerin artırılmasını ve kurallara uymayan sürücülere caydırıcı yaptırımlar uygulanmasını istiyor.

Uyarılara rağmen ihlal sürüyor

Bazı motosiklet sürücülerinin, uyarılara rağmen trafiğe kapalı alanları kullanmaya devam ettiği ifade ediliyor. Vatandaşlar, bu durumun artık istisna değil, kronik bir sorun haline geldiğini dile getiriyor.

Muhabir: HALİDE TIRNOVA ÖZKAYA