2025 FIA Avrupa Ralli Kupası’nın dokuzuncu ayağı ve Türkiye Ralli Şampiyonası’nın beşinci etabı olan organizasyon, Espark önünde düzenlenen görkemli ödül töreniyle sona erdi. Yarışa yalnızca Türkiye’den değil, Fransa, İspanya, Romanya ve İtalya gibi ülkelerden de sporcular katıldı. Toplamda 94 sporcu ve 47 otomobil, Odunpazarı’nın tarihi sokakları ve Eskişehir’in zorlu parkurlarında kıyasıya mücadele etti.
Rallinin resmi startı, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un verdiği protokol seremonisiyle Odunpazarı Meydanı’nda gerçekleşti. Üç gün süren yarışların ardından genel klasmanda zirveye Buğra Banaz – Gürol Onur Ahıskalı ikilisi çıktı. Onları Romanya’dan yarışan Andrei Dan Girtofan – Emil Dorin Pulpea takip etti, üçüncülük kürsüsünde ise Ali Türkkan – Oytun Albayrak yer aldı.
"Sporu her alanda desteklemeye devam edeceğiz”
BATRK kategorisinde ise Gürol Baranlı – Koray Akgün ekibi birinci olurken, Evren Olcay – Yenal Kaya ikinci, Alptekin Işıkalp – Sevilay Genç ise üçüncü oldu. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, organizasyonun Eskişehir için önemine dikkat çekerek, “Türkiye Ralli Şampiyonası’nın Eskişehir ayağına ev sahipliği yapmak büyük bir mutluluktu. ESOK’un başarılı organizasyonunda ana sponsor olarak yer aldık ve hemşehrilerimize unutulmaz bir hafta yaşattık. Kupa kazanan tüm sporcuları tebrik ediyorum. Odunpazarı Belediyesi olarak sporu her alanda desteklemeye devam edeceğiz” dedi. Odunpazarı ESOK Rally 2025, Eskişehir’in spor turizmindeki yerini güçlendirirken, motorsporları tutkunlarına heyecan dolu ve unutulmaz bir deneyim sundu.