Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Emek Mahallesi Güzelköy Sokak’ta yaşandı. Sokakta yürüyen 14 yaşındaki Fatih Durmaz ile 13 yaşındaki Fevzi Erkan, yerde sahipsiz bir cüzdan buldu. İçerisinde para ve kimlik kartları bulunan cüzdanı alan iki arkadaş, vakit kaybetmeden Emek Mahallesi Muhtarlığı’na giderek teslim etti.
Cüzdanı eksiksiz şekilde teslim alan Emek Mahallesi Muhtarı Sibel Akıl, gençlerin sergilediği dürüst davranışın takdire şayan olduğunu belirtti. Çocukların hiçbir şeye dokunmadan cüzdanı teslim ettiğini ifade eden Akıl, bu davranışın toplum için önemli bir örnek oluşturduğunu söyledi. Muhtarlık tarafından yapılan çalışmalar sonucunda cüzdanın sahibine ulaşıldığı ve eksiksiz şekilde teslim edildiği öğrenildi. Cüzdan sahibi de örnek davranışlarından dolayı iki çocuğu tebrik ederek teşekkür etti.
Mahalle sakinleri tarafından da takdir edilen olay, dürüstlüğün ve toplumsal sorumluluğun güzel bir örneği olarak değerlendirildi.



